Subiect "grad II accentuat" Deschis de auras la data: 02/19/2012 1:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grad II accentuat
Scris de: auras la data: 02/19/2012 1:32pm
Gen:Gen:f
Data nasterii:24 aprilie 1959
Stagiul de cotizare: Pana in prezent am un stagiu de cotizare de 33 de ani.Nu am stagii de corizare asimilate.
Alte date:
* Studii- Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
* Am crescut 2 copii.
* Nu am fost niciodata in somaj si nu am avut pensie de invaliditate.
* Nu am muncit in GR I si II de munca , nici in conditii speciale sau deosebite.
* Sunt incadrata in Gradul II de handicap ( accentuat) si lucrez si in prezent.
Intrebare:Un an lucrat cu acesta incadrare de handicap, poate diminua varsta de pensionare? Daca da, cu cat?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: grad II accentuat
Scris de: la pensie la data: 02/20/2012 7:56am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara diminuarea varstei de pensionare pentru starea de handicap, in 24 septembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni.
Daca facultatea absolvita a fost urmata la zi aceasta constituie stagiu de cotizare asimilat.
Pentru stagiu lucrat in stare de handicap nu se acorda sporuri de stagiu de cotizare dar se acorda reducerea varstei de pensionare cu 10 ani numai daca ati dobandit starea de handicap inainte de angajare
Pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii actuala lege a pensiilor nu acorda niciun avantaj.
Daca nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru starea de handicap aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 5 luni adica in 24 septembrie 2015.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1