Subiect "pensia tatalui meu" Deschis de bonea a la data: 02/20/2012 2:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia tatalui meu
Scris de: bonea a la data: 02/20/2012 2:49am
Gen:masculin
Data nasterii:3 martie 1952
Stagiul de cotizare:17 ani si 6 luni
Alte date:in pensie de invaliditate din 2007
Intrebare:buna ziua am mai scris la dvoastra si miati mai cerut cateva date acuma am toate datelele de pe decizia de pensionare.Tatal meu este in pensie din 2007 sia depus dosarul in 2001 si in 2007 a venit decizia.datele de pe decizie sunt urmatoarele.stagiu de cotizare realizat 24ani 11lunisi 26 ziledin care 15 ani2lunisi 26zile conditii speciale conditii normale 2ani 1luna si 17 zile stagiu aferent gradul 1si 2,7anisi 6 luni.Stagiu potential 10 ani si 4 zile .Numar puncte realizat 26.67375,punctajul o.76211,punctajulmediu de pensie 396.20.As dori sa sstiu daca poate intra in pensie anticipata.Sufera de silicoza 1,bdoc hepatita cr activa ,epilepsie majora fond toxic,polineumotic toxica si este in gr2 de invaliditate cu revizuire anuala a bolii.VA MULTUMESC FRUMOS
Re: pensia tatalui meu
Scris de: la pensie la data: 02/21/2012 9:39am
Din pacate si aceste date sunt neclare deoarece nu dati si data deciziei din care ati luat datele si va vom raspunde cu aproximatie astfel :
Am dedus ca decizia a fost emisa intre decembrie 2006 si septembrie 2007.
Tatal dv pentru stagiul de 15 ani in conditii speciale are dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni dar din pacate pentru aceasta se pune conditia sa aiba stagiul de cotizare de 35 ani, conditie pe care nu o indeplineste. Din datele prezentate tatal dv la data pensionarii de invaliditate avea stagiul de cotizare (inclusiv sporul de vechime pentru stagiul aferent gr 1 si 2) de 24 ani si 11 luni la care se cumuleaza stagiul asimilat pentru perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate de cca 5 ani. Asfel obtine un stagiu de cotizare de cca 30 ani insufficient sa beneficieze de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni.
Tot din cauza ca nu are stagiul de cotizare de 35 ani nu poate beneficia nici de scutirea de a se prezenta anual la comisia de expertiza.
In aceste conditii este important sa faca interventiile necesare pentru a face rost de o adeverinta cu stagiul care spuneati dv ca l-a avut inainte de a lucra in mina.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1