Subiect "Penalizare pensie anticipata" Deschis de Dascalescu Ionela la data: 02/23/2012 10:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Penalizare pensie anticipata
Scris de: Dascalescu Ionela la data: 02/23/2012 10:32am
Gen:M
Data nasterii:9 feb 1950
Stagiul de cotizare:36 ani din care 16 in grupa a 2-a

Intrebare: Am revenit cu date exacte. Ultima data am fost si eu indusa in eroare de parintii mei, din pacate nu suntem in aceeasi localitate ca sa vad decizia.

In anul 2010 tata meu (date mai sus) a iesit in pensie anticipata. Nu stiu daca conteaza, dar a iesit la pensie din somaj. Pe decizie scria ca pensia e de 543 lei, din care penalizare 142 lei si a primit in mana 401 lei pe luna. Pe decizie mai scria ca penalizarea este 58 luni si e egala cu 26.10%. In 2011 si-a depus actele de grupa a doua pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta, inca nu i-a venit dezia, dar cei de la casa de pensii au zis ca va veni in martie si ca pensia va fi de 436 lei, a crescut cu 35 lei.
E corect procentul de penalizare? Pana la implinirea varstei de 65 de ani va fi penalizat? Cand va primi pensia intreaga de 543 lei?

Multumesc!
Re: Penalizare pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 02/24/2012 8:05am
La pensia pentru limita de varsta tatal dv ar trebui sa beneficieze de eliminarea penalizarii de 26,10 % si sa revina la pensia de 543 lei dupa care prin punctajul suplimentar pentru stagiul in grupa de munca sa depaseasca aceasta luna.
Noi va sfatuim sa asteptati decizia de pensionare pentru limita de varsta si daca pensia este mai mica de 543 lei trebuie sa reveniti cu date de pe decizia de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1