Subiect "Termen de plata pensie" Deschis de Valentin Vasilescu la data: 02/29/2012 2:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Termen de plata pensie
Scris de: Valentin Vasilescu la data: 02/29/2012 2:24am
Gen:m
Data nasterii:25.11.1956
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date: fost angajat MAI
Intrebarea:
Buna ziua,
am primit decizia de trecere in rezerva cu drept de pensie in luna octombrie 2011,incepind cu data de 25.11.2011, fara a se respecta prevederile Legii nr.263 /2010 privind virsta de pensionare.
Din luna octombrie pina la data prezenta , nu am primit decizia de pensionare de la Casa de pensii sectoriala a MAI.
Din luna decembrie primesc o suma de 1000 lei cu mandat postal de la Casa de pensii , reprezentind " avans pensie".
In aceasta luna nu am mai primit nici aceasta suma, la MILA ?! care mi ar fi permis sa achit utilitatile. Nu am alt venit .Exista o alta lege privind virsta de pensionare pentru angajatii MAI?
Va rog sa ma ajutati cu precizarea articolelor din Legea nr.263 care pot constitui baza pentru a demara procedurile de judecata.Este corecta din punct de vedere legal aceasta procedura din partea MAI? INCLUSIV lipsa deciziei de pensionare?
Cu multumiri anticipate,
Vasilescu
Re: Termen de plata pensie
Scris de: la pensie la data: 03/01/2012 6:15am
Cazul dv l-am mai discutat la trecerea dv in rezerva prin mesajele repetate pe numele Dana Dobrescu si am crezut ca ati inteles pozitia noastra in acest caz.
Sa incercam si cu alte cuvinte:
Pentru ca o societate sa functioneze normal trebuie ca legislatia sa fie armonizata pentru ca sa nu existe prevederi contrarii in legi diferite.
In cazul invocat de dv trebuiau sa fie armonizte prevederile urmatoarelor legi :
Legea pensiilor 263/2010
Legea 53/2003 Codul muncii
Legea 360/2002 Statutul politistului
La adoptarea legii pensiilor 263/2010 Codul muncii a fost armonizat cu aceasta prin legea 49/2010 si legea 40/2011.
La fel trebuia sa fie armonizate si prevederile legii 360/2002 mai ales art 69 care prevedea pana la ce varsta sunt mentinuti in serviciu politistii (55 ani) care venea in contradictie cu prevederile legii pensiilor 263/2010 anexa 6 care marea varsta standard de pensionare pentru politistii nascuti dupa aprilie 1956.
Prevederile legale care consideram ca va sunt de folos sunt :

Legea pensiilor 263/2010
- art 52 :Pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim … in specialitate dupa caz prevazute de lege
- art 54 : In cazul persoanelor prevazute la art 6 alin (1) pct I litera c) (aici se incadreaza cadrele militarein activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale) varsta standard de pensionare este de 60 ani atat pentru femei cat si pentru barbati. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr 6.
Conform acestei anexe la legea pensiilor 263/2010 dv aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 55 ani si 3 luni adica in februarie 2012.
Codul muncii Legea 53/2003 Art. 56 Contractul individual de munca inceteaza de drept:
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;"
Modificat prin legea 40/2011
Nu cunoastem detalii privind data depunerii cererii si a dosarului de pensie dar credem ca este oportun daca deschideti actiune in justitie sa cereti ajutorul unui avocat.
Re: Termen de plata pensie
Scris de: Vasilescu la data: 03/01/2012 10:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns. Am inteles foarte bine explicatiile dvoastra, pe care am incercat anterior sa le folosesc ca baza in notificarea catre Casa de pensii si Ministerul Muncii.
Raspunsurile de la aceste doua entitati publice sunt de "giga" si fac afirmatia ca ar exista o baza legala la MAI.
De aceea am apelat din nou la dvoastra, pentru ca am incredere in ceea ce faceti.
In prealabil am verificat si eu, in toata legislatia MAI , dar nu am gasit nimic. Nu ramine altceva decit de asteptat si ulterior la aparitia deciziei , sa apelez la un avocat.
Nu am uitat promisiunea de a va informa cu privire la decizie.
Multumiri si sper ca nu v am suparat prea tare cu insistenta mea, in disperare de cauza.
Cu stima,

Vasilescu
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1