Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de madi la data: 02/29/2012 11:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: madi la data: 02/29/2012 11:11am
Gen:m
Data nasterii:22 05 1947
Stagiul de cotizare:34 ani 2 luni 3 zile
Alte date:
Intrebare:am fost in pensie de boala 12 ani, iar la pensionarea la limita de varsta am ramas cu aceeasi pensie pe care am avut-o si in pensia de boala.mai precizez ca am lucrat in agricultura peste 1o ani, pt care am primit punctaj de 0,18975, punctajul mediu anual fiind de 0,67151.
ma simt nedreptatit ca dupa 34 de ani de munca (am fost paznic) sa iau bani aproapa cat un ajutor social.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/01/2012 6:21am
Datele sunt cofuze si conform acestora nu ne explicam din ce cauza pensia dv pentru limita de varsta este egala cu pensia de invaliditate
Daca in stagiul de cotizare de 34 ani si 2 luni nu ati introdus si perioada de de 12 ani cat ati beneficiat de pensie de invaliditate atunci prin decizia de recalculare a pensiei din anul 2005 nu trebuia sa primiti stagiul potential si acum pensia pentru limita de varsta trebuia sa creasca.
Daca din contra ati inclus si perioada de 12 ani la stagiu de cotizare atunci este explicabil din ce cauza pensia pentru limita de varsta nu a crescut. Din pacate pensia se calculeaza si in functie de salariile primite si probabil ati avut salarii mici pe perioada lucrata care au dus la o pensie mica de invaliditate care nu a compensat eventual punctajul primit pentru stagiu potential.
Ne oprim cu explicatiile aici de teama ca vom face raspunsul nostru mai greu de inteles avand in vedere ca situatia dv este una destul de complicata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1