Subiect "varsta de pensionare" Deschis de bircoci vasilica la data: 03/05/2012 11:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pensionare
Scris de: bircoci vasilica la data: 03/05/2012 11:49am
Gen:feminin
Data nasterii:30.12.1954
Stagiul de cotizare:29 ani 9 luni 12 zile (întregit 30 ani)din care 9 ani, 11 luni si 13 zile in grupa a II a de munca.
Alte date:pensie de invaliditate din 16 martie 2001
Intrebare:in ce an am dreptul sa ies la pensia la limita de varsta si daca se mai tine cont de grupa? Va multumesc anticipat.
Re: varsta de pensionare
Scris de: ION TANASE la data: 03/05/2012 1:11pm
Gen:
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:37 ani de munca cu armata cu tot
Alte date:din care 11 ani grupa a1 si 11 grupa speciala
Intrebare:si 8ani grupa a2
Scris de: la pensie la data: 03/06/2012 8:41am
Pentru Bircoci Vasilica
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 30 noiembrie 2014 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 29 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 9 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate si realizati un stagiu total de cotizare de 43 ani.
Pentru stagiul de 9 ani in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni conform careea aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 5 luni adica in 30 mai 2013 .
Scris de: la pensie la data: 03/06/2012 8:43am
Pentru Ion Tanase
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in anul 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani
Grupele I si II au fost pana in 1 aprilie 2001.
Dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele conditii speciale sau conditii deosebite iar stagiile in gr II au fost echivalate cu conditii deosebite, prevazute in legea unitara a pensiilor 263/2010. Grupa cu care au fost echivalat stagiul dv de gr I o puteti afla la unitatea la care ati lucrat acest stagiu.
Pentru stagiile in grupele I si II si conditii speciale beneficiati de un spor de vechime de 13 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 50 ani.
In functie de cum a fost echivalat stagiul dv de gr I exista doua variante de pensionare:
Daca stagiul in gr I de munca a fost echivalat cu conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta imediat
Daca locurile dv de munca de gr I si II au fost echivalate cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni si va puteti (puteati) pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1