Subiect "pensii la limita de varsta" Deschis de magdalena .s la data: 03/06/2012 7:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensii la limita de varsta
Scris de: magdalena .s la data: 03/06/2012 7:25am
Gen:feminin
Data nasterii:07.01.1965
Stagiul de cotizare:23 ani si 5 luni di care 19 ani si 3 luni in grupa I subteran
Alte date:5 ani facultate la zi
Intrebare:cand pot iesii de drept la pensie daca momentan lucrez tot in grupa I subteran
Re: pensii la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/07/2012 8:05am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 07 octombrie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 9 luni si stagiul complet de cotizare de 34 ani.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” . Aceasta informatie o obtineti de la angajatorul la care ati lucrat stagiul in grupa I de munca.
Daca stagiul de 19 ani si 3 luni a fost lucrat in grupa I, in minerit, in subteran atunci cand realizati stagiul de 20 ani lucrati in minerit in subteran beneficiate de reducerea varstei de pensionare cu pana la 20 ani si a stagiului complet de cotizare la 30 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.
Daca stagiul lucrat in subteran nu a fost in sectorul minerit reveniti cu precizarea privind grupa cu care s-a echivalat stagiu lucrat in subteran si vom reface calculul varstei de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1