Subiect "VARSTA PENSIONARE" Deschis de SIMON la data: 03/07/2012 9:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
VARSTA PENSIONARE
Scris de: SIMON la data: 03/07/2012 9:14am
Gen:M
Data nasterii:16.05.1969
Stagiul de cotizare:33 ANI 6 LUNI(din care 19 ani si 6 luni gr.1 in m.a.i. si armata)inapt gr.3 la 01.12.2012.
Alte date :
Intrebare:va rog sa-mi comunicati cand voi avea varsta de pensie pentru a nu depinde de comisia medicala.Va multumesc anticipat.
Re: VARSTA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 03/08/2012 6:58am
Datele sunt confuze. Nu rezulta daca in prezent sunteti cadru militar activ si din ce cauza veti fi inapt peste cca 10 luni. Vom incerca sa va raspundem la intrebari luand in calcul ca in prezent sunteti cadru militar activ.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 16 ianuarie 2029 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni si stagiul minim in specialitate (militar) 19 ani si 8 luni.
Grupa I a fost prevazuta pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” . Aceasta informatie o obtineti de la unitate in care ati lucrat stagiul in grupa I de munca . Noi am luat in calcul echivalarea cu conditii speciale deoarece stagiile in gr I in sectorul militar, in majoritatea cazurilor, asa au fost echivalate.
Pentru stagiul de 19 ani in grupa I de munca beneficiati de un spor de vechime de 9 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Daca stagiul in gr I de munca a fost echivalat cu conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: SIMON la data: 03/08/2012 7:42am
Gen:M
Data nasterii:16.05.1969
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni(din care 19 ani si 6 luni in conditii speciale,m.a.i.+ armata),pensie invaliditate gr.3 la 01.12.2011(trecere in rezerva) .
Alte date:Revin cu completari
Intrebare:va rog sa-mi comunicati cand voi avea varsta de a trece la pensie definitiva pentru a nu depinde de comisia medicala.va ultumesc,si scuzele de rigoare pentru greseala anterioara.
Scris de: la pensie la data: 03/10/2012 6:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1