Subiect "intrebare" Deschis de dragomir luci la data: 03/08/2012 5:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: dragomir luci la data: 03/08/2012 5:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Am depus la casa de pensii o adeverinta cu sporuri de noapte, de santier si de permanentizare si mi s-a spus de catre un expert contabil ca sumele cu acest titlu au vost valorificate in mod eronat in suma medie lunara, corect fiind valorificarea sporurilor lunar. ce inseamna acest lucru? Multumesc.
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 03/09/2012 3:02am
Intrebarea este neclara si nu putem sa va dam raspunsul fara a vedea cum a fost redactata adeverinta.
Presupunem ca modul de prezentare al sporului de noapte nu este conform modelulului prezentat in anexa 16 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin Hotararea de Guvern 257/2011
Detalii
Scris de: Dragomir luci la data: 03/09/2012 3:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: adeverinta este din 2008, sporurile fiind structurate in rubrici separate (fiecare tip de spor intr-o rubrica separata), de asemenea sunt rubrici separate care indica perioada, denumirea locului de munca, meseria, temeiul legal de acordare a sporului respectiv, iar la sfarsit rubricile cu salariul brut si temeiul legal de acordare a acestuia.
Scris de: la pensie la data: 03/10/2012 7:21am
Asemenea descriere nu ajuta cu nimic la clarificarea situatiei.
In raspunsul anterior presupunem ca eroarea este la sporul de noapte.
Inainte de aprilie 2001 sporul de noapte intra in calculul pensiei daca a fost acordat conform art 72 din legea 57/1974 adica daca ati lucrat pe schimburi conform unui graphic.
In adeverinta trebuia sa fie precizata perioada in care ati primit spor pentru orele de noapte platite cu 15 % ceiace revine unui spor la salariu tarifar de 4,73% sau platite cu 25 % ceiace revine unui spor la salariu tarifar de 7,89 %
Detalii
Scris de: Dragomir luci la data: 03/11/2012 3:00pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: In adeverinta sunt detaliate perioadele. Ceea ce nu inteleg eu este nota din expertiza contabila in care se spune ca cei de la casa de pensii ar fi trebuit sa valorifice sporurile lunar, nu ca suma medie lunara asa cum au fost valorificate. Aceasta exprimare nu imi este clara.
Scris de: la pensie la data: 03/12/2012 2:06am
Ne pare rau ca nu va putem ajuta deoarece nu avem informatiile necesare analizei.
Sfatul nostru este sa va adresati expertului contabil care trebuie sa va lamureasca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1