Subiect "VARSTA PENSIONARE" Deschis de SIMON la data: 03/08/2012 7:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
VARSTA PENSIONARE
Scris de: SIMON la data: 03/08/2012 7:53am
Gen:M
Data nasterii:16.05.1969
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni(din care 19 ani si 6 luni in conditii speciale,m.a.i. + armata)pensie invaliditate gr.3 la 01.12.2011(trecere in rezerva).
Alte date:
Intrebare:va rog sa-mi comunicati cand voi avea varsta de a trece la pensie definitiva pentru a nu mai merge la comisia medicala.va multumesc,si scuze pentru datele eronate anterioare.
Re: VARSTA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 03/09/2012 3:04am
Nici acum nu ati clarificat situatia dv deoarece nu stim daca ati primit pensia de invaliditate din sectorul militar sau mai intai ati trecut in rezerva si ati primit pensia de invaliditate din sectorul public. Noi presupunem ca ati primit pensia de invaliditate din sectorul militar si vom repeta raspunsul anterior corectand si eroarea facuta pentru care ne cerem iertare.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 16 ianuarie 2029 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni si stagiul minim in specialitate (militar) 19 ani si 8 luni.
Pentru stagiul de 19 ani in conditii speciale beneficiati reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 50 ani si 2 luni adica in 16 iulie 2019.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1