Subiect "virsta pensionare" Deschis de ioan d. la data: 03/12/2012 8:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
virsta pensionare
Scris de: ioan d. la data: 03/12/2012 8:48am
Gen:M
Data nasterii:25051968
Stagiul de cotizare:
Alte date:militar
Intrebare:daca in perioada 01.08.1991-01.04.2001 am avut grupa I adica 2 ani la 1 an si dupa 2001 sunt incadrat la alte conditii,adica 12 luni la 1 an inseamna ca reducerea varstei de pensionare este cea data de tabelul d-tra?
stagiul militar la ce conditii de munca este asimilat?
Re: virsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/13/2012 3:58am
Faceti confuzie intre sporul de vechime pentru stagiul in grupa de munca si reducerea varstei de pensionare pentru acelasi stagiu.
Pentru stagiile lucrate in grupa de munca primiti un spor de vechime de 6 luni la un an complet de stagiu in grupa I iar pentru stagiul in alte conditii primiti un spor de vechime de 12 luni pentru un an complet in grupa alte conditii.
Deci dv aveti dreptul la un spor de vechime total de 10 ani.
Pentru calculul reducerii varstei de pensionare trebuie sa mai aflati cu ce grupa de munca a fost echivalat stagiul dv de gr I deoarece acesta putea fi echivalat fie cu conditii deosebite fie cu conditii speciale. Daca nu ati schimbat locul de munca la 01 aprilie 2001 inseamna ca stagiul dv de gr I a fost echivalat cu conditii speciale.
Pentru stagiile in conditii speciale si alte conditii se face reducerea varstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare an complet lucrat in aceste grupe. Cu aceste date puteti folosi programul de calcul al reducerii varstei de pensionare de pe site si pentru 20 ani lucrati in conditii speciale si alte conditii rezulta reducerea varstei de pensionare cu 10 ani. In aceste conditii va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 49 de ani si 2 luni adica in 25 iulie 2017, evident daca atunci sunteti cadru militar.
Aceasta reducere a varstei de pensionare creste in continuare cu 6 luni pentru fiecare an lucrat in alte conditii.
Stagiul militar si o eventuala scoala militara sunt incadrate in conditii normale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1