Subiect "pensie anticipata" Deschis de Bleortu Nicusor la data: 03/12/2012 9:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Bleortu Nicusor la data: 03/12/2012 9:29am
Gen:
Data nasterii: 06 octombrie 1949
Stagiul de cotizare: 44 ani si 9 luni
Alte date:armata 1 an si 4 luni
Intrebare: 1. Daca ies la pensie in luna aprilie care este procentul de penalizare.
2.Se tine cont de faptul ca am depasit cu 10 ani perioada maxima de cotizare.?
3. Ce diferenta este intre "Pensia anticipata" si "Pensia anticipata partial"?
4. In situatia ca mai lucrez citeva luni anul acesta .Pensia se calculeaza din momentul depunerii dosarului de pensionare la Casa de Pensii sau din momentul aducerii desfacerii Contractului de Munca?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/13/2012 4:53am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 06 septembrie 2014 la varsta standard de pensionare de 64 ani si 11 luni si stagiul complet de cotizare de 34 ani si 10 luni.
In prezent avand varsta peste 54 ani si 11 luni si stagiul peste 42 ani si 8 luni (32 ani si 10 luni plus 8 ani), aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Pensia anticipata partiala este diminuata fata de valoarea iesita din calcul iar pensia anticipata nu este diminuata..
La pensia anticipata nu este obligatorie incetarea activitatii la depunerea dosarului de pensie si puteti continua activitatea, cu acordul angajatorului, pana la primirea deciziei de pensionare. La primirea deciziei de pensionare incetati activitatea si depuneti dovada incetarii activitatii la casa de pensii iar pensia va intra in plata de la data depunerii dovezii de incetarea activitatii.
Perioada lucrata de la depunerea dosarului pentru pensie anticipata pana la incertarea activitatii precum si stagiul asimilat pentru stagiul militar se introduc in calcul numai la pensia pentru limita de varsta care o primiti din oficiu la implinirea varstei standard de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1