Subiect "mai sunt revizuibila ori ba?" Deschis de Alexa Nicolae la data: 03/12/2012 10:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
mai sunt revizuibila ori ba?
Scris de: Alexa Nicolae la data: 03/12/2012 10:05am
Gen:F
Data nasterii:14 octombrie 1955
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date: am fost pensionata medical gradul 3, prin decizia medicala asupra capacitatii de munca la sectorul 3 si avand termenul de revizuire in mai 2012.
Am facut programul recuperator dat de serviciul de expertiza medicala a capacitatii de munca, iar medicul curant, in urma recuperarilor facute, a constatat ca sunt fara potential recuperator, cu o dinamica a invaliditatii in regres si cu prognostic nefavorabil in recuperare

Intrebare:
Avand in vedere prevederile Art79 a legii pensiilor, am realizat stagiul de contributie complet-34 ani , implinesc varsta de 56 ani si jumatate, deci m-as incadra in pct c
al legii-as avea varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare(61 ani si 3 luni).
Oare mai sunt supusa revizuirilor anuale?

va multumesc
Re: mai sunt revizuibila ori ba?
Scris de: la pensie la data: 03/13/2012 4:55am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 14 ianuarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni.
Conform datelor transmise va incadrati in prevederile art 79 alin (1) litera c) si nu trebuie sa mai fiti supusa revizuirii medicale. Nu ati precizat cine v-a stabilit termenul de revizuire si cand a fost stabilit. Daca termenul a fost stabilit de catre medicul expert de la comisia de expertiza trebuie sa va prezentati la comisia de expertiza la termenul fixat si sa cereti explicatii. Este posibil ca dv sau cei de la comisia de expertiza sa fi calculat gresit stagiul de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1