Subiect "PENSIE ANTICIPATA PARTIAL" Deschis de dunca mihaela la data: 03/12/2012 2:28pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: dunca mihaela la data: 03/12/2012 2:28pm
Gen:M
Data nasterii: 14.05.1952
Stagiul de cotizare:35 ANI SAU 36 ANI
Alte date:MENTIONEZ CA SOCRUL MEU DETINE CALITATEA DE UNIC ASOCIAT INTR-O SOCIETATE DE UNDE PRIMESTE DIVIDENTE ANUAL.
Intrebare:BUNA ZIUA, AS DORI VA ROG SA STIU DACA SOCRUL MEU, PE NUME DUNCA GEORGEL ANGHEL, POATE DEPUNE DOSARUL IN LUNA MAI PENTRU PENSIE ANTICIPATA PARTIALA?
VA MULTUMESC
Re: PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: la pensie la data: 03/13/2012 8:54am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere socrul dv are dreptul la pensie pentru limita de varsta in 14 mai 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani adica in 14 mai 2012 daca nu se regaseste in prevederile art 6 alin (1) punctele I, II sau IV din legea pensiilor 263/2010.
Pentru a vedea daca se incadreaza in aceste prevederi trebuie sa se adreseze direct la ghiseul casei de pensii deoarece noi nu putem fi siguri de aceasta incadrare dupa formularea dv care credem ca este eronata, poate trebuia sa spuneti unic actionar.
Noi presupunem ca se incadreaza in art 6 alin (1) punctual IV litera b) “membrual intreprinderii individuale sau intreprinderii familiale” caz in care nu are dreptul la pensie anticipata partiala daca venitul obtinut din aceasta calitate depaseste de 4 ori salariu mediu brut pe economie luat ca baza la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (in acest an venitul limita ar fi de 8468 lei anual)
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1