Subiect "la pensie" Deschis de dram elena la data: 03/14/2012 2:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
la pensie
Scris de: dram elena la data: 03/14/2012 2:35am
Gen:feminin
Data nasterii:05.03.1957
Stagiul de cotizare:29 ani
Alte date:14 ani lucrati in grupa II, facut facultate la zi 5 ani
Intrebare:anul si luna de iesit la pensie
Re: la pensie
Scris de: la pensie la data: 03/15/2012 5:19am
Ati mai pus aceasta intrebare l-a care v-am raspuns. Completarea adusa nu modifica raspunsul care a fost :
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 05 noiembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni.
Pentru stagiul de 14 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 14 ani in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 3 ani conform careea aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta, la varsta de 57 ani si 8 luni adica in 05 noiembrie 2014.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 18% la varsta de 55 ani si 8 luni adica in 05 noiembrie 2012.

Avem cateva rugaminti la dv si anume:
- Daca aveti unele intrebari de pus incercati sa dati datele necesare iar atunci cand veniti cu completarii nu repetati mesajele deoarece este suficient unul.
- Este laudabila dorinta dv de ajuta si pe altii dar ar fi mai laudabila daca ati incerca sa folositi programele de calcul ale varstei de iesire la pensie si de reducere a varstei de pensionare puse de noi la dispozitie pe site la adresele :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
http://www.lapensie.com/reducere2.php
find convinsi ca la pregatirea dv nu va fi greu si prin aceasta sunteti de folos si altora deoarece numarul de mesaje zilnice va scadea si se va evita blocarea accesului la inscrierea de mesaje noi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1