Subiect "revizuire medicala" Deschis de ANA la data: 03/14/2012 5:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
revizuire medicala
Scris de: ANA la data: 03/14/2012 5:01am
Gen:F
Data nasterii:28.08.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Din 07.12.2005 sunt in pensie de invaliditate gradul III
La data pensionarii aveam un stagiu de cotizare realizat de 31 ani 1 luna 22 zile din care;
in gr II 16 ani, 1 luna, 8 zile cu timp de lucru 70%
conditii normale 10 ani, 7 luni,10 zile
stagiu aferent grupe 4 ani
stagiu asimilat (altedrepturi asg. soc ) 5 luni4 zile
Va rog sa-mi spuneti din ce data nu mai trebuie sa ma prezint la revizuirea medicala anuala si cand pot iesi la pensie la limita de varsta.
Re: revizuire medicala
Scris de: la pensie la data: 03/15/2012 5:32am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 28 octombrie 2018 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de 11 ani si 3 luni lucrat in gr II (am tinut cont de procentul lucrat in grupa) echivalat cu conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani conform careea aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in 28 octombrie 2016
Din pacate nu va putem preciza cand sunteti scutita de prezentarea la comisia de expertiza a capacitatii de munca deoarece legea prevede ca aveti acest drept la varsta de 56 ani si 2 luni daca atunci aveti stagiul de cotizare de 31 ani si 2 luni iar dv va lipsesc 8 zile.
Va sfatuim sa va adresati Casei de pensii de care apartinei cu intrebarea daca puteti incheia un contract de asigurare sociala pe o perioada minima si la o valoare a contributiei minime si daca aceasta perioada este considerata stagiu de cotizare daca se suprapune cu pensia de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1