Subiect "neconcordanta sporuri" Deschis de geta la data: 03/15/2012 5:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
neconcordanta sporuri
Scris de: geta la data: 03/15/2012 5:21am
Gen:F
Data nasterii:09.09.1955
Stagiul de cotizare:34 ani si 8 luni
Alte date:13 ani grupa a II-a
Intrebare: Buna ziua
1.In vederea depunerii dosarului de pensionare mi-a fost eliberata o adeverinta in care nu corespunde perioada de atribuire a sporului in domeniul nuclear cu cel din Carnetul de Munca.
In Carnetul de Munca este trecuta perioada de 5 ani, efectiv cat am lucrat in companie in activitatea nucleara cu un spor de 8 si 13%, iar in adeverinta este trecuta o perioada de numai 11 luni cu discontinuitate de o luna si cu un spor de 8%.
1.Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi comunicati unde sa ma adresez pentru a-mi recapata aceste sporuri?
2. Ma pot pensiona anticipat, nepanalizata?
3.Daca raspunsul e afirmativ la pct. 2,va rog sa aveti amabilitatea sa-mi comunicati, daca se poate, cand imi pot depune dorarul de pensionare
Cu multumiri.
Re: neconcordanta sporuri
Scris de: la pensie la data: 03/16/2012 5:00am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 09 noiembrie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de 13 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 37 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 13 ani in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni conform careea aveti dreptul la iesirea la pensie pentru limita de varsta, la varsta de 58 ani si 8 luni adica in 09 mai 2013.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 22,50 %.
Pensie anticipata, nediminuata aveti dreptul atunci cand realizati stagiul de cotizare total de 38 ani si 2 luni (va lipsesc 3 luni).
Rezolvarea problemei corespondentei intre sporul din carnetul de munca si adeverinta poate fi facuta cerand mai intai explicatii angajatorului si daca dv considerati ca nu ati fost inteleasa va puteti adresa justitiei, deschizand o actiune la tribunal. Totusi inainte de a face aceste demersuri mai verificati inca odata daca ati inteles bine procentele inscrise in carnetul de munca deoarece acolo o perioada au fost inscrise si sporurile de vechime.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1