Subiect "calcul punctaj pensie" Deschis de moise sorin - lucian la data: 03/15/2012 6:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj pensie
Scris de: moise sorin - lucian la data: 03/15/2012 6:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:V-asi ruga frumos daca se poate sa-mi raspundeti la doua inrebari :
1. Pentru calcularea punctajului de pensie, conform legii 263/2010, in afara de art. 94 alin. 1 respectiv 2, art. 96 alin. 1 si 2, art. 165 alin. 1, 2 respectiv 3, art. 168 alin. 1, daca mai exista in aceasta lege, sau in alte legi, alte cuantumuri care se adauga la calcularea punctajului de pensie ? Daca da, care este legea si articolul respectiv.
Pun aceasta intrebare deoarece am intalinit undeva, ca s-ar adauga la calculul punctajului de pensie si perioadele de cotizare la asigurarile de sanatate, dar este posibil sa n-o fi inteles eu bine!
2. In art. 168 spune :
(1) Asiguraţii care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentară cu 2%, 3%, respectiv 5%, beneficiază de o creştere a punctajului, …
h) 22% pentru perioada 1 ianuarie 1999-1 februarie 1999;
(2) Asiguraţii care au contribuit cu 4% la Fondul pentru pensia suplimentară beneficiază de o creştere a punctajului, …
a) 26% pentru perioada 1 iulie 1977-1 ianuarie 1978;
b) 28% pentru perioada 1 ianuarie 1978-1 iulie 1986.
Cel care a contribuit cu 5% abia are un coeficient pe timp de o luna de 22%, celelalte fiid mai mici. Care este explicatia ?
Va multumesc.
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 03/16/2012 5:17am
Ne pare rau dar nu putem sa facem asemenea analize pur teoretice, care nu se refera la un caz anume pentruca dupa parerea noastra efortul nu este justificat. Daca aveti asemenea curiozitati faceti si efortul necesar.
Probabil referirea la perioadele de cotizare la asigurarile de sanatate a fost inteleasa gresit de dv.
In art 2 litera c) din legea pensiilor 263/2010 se prevede ca unul din principiile de baza ale sistemului public de pensii este principiul contributivitatii conform caruia “drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se in temeiul contributiilor de asigurari sociale platite”
Referitor la analiza comparativa a procentelor punctajului suplimentar pentru cotributiile obligatorii si facultative pentru pensie suplimentara nu avem elementele pe care le-a avut in vedere legiuitorul si noi le luam ca atare. Dupa parerea noastra aceasta analiza este tardiva si se justifica daca era facuta atunci cand legea era in desbatere publica si cand existau sanse teoretice de modificare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1