Subiect "grupa de munca" Deschis de Popescu la data: 03/15/2012 7:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa de munca
Scris de: Popescu la data: 03/15/2012 7:17am

Gen:
Data nasterii:1941
Stagiul de cotizare:44
Alte date:
Intrebare:Vin cu completare la intrebarea anterioara : Am cerut de la Uzinele de vagoane Arad grupa in care s-a incadrat intreprinderea in perioada cand am lucrat eu acolo 1958_1961. Am primit raspunsul: " Pentru perioada lucrata va facem cunoscut ca in cadrul societatii, grupa de munca s-a acordat in baza Ordinului 50/1990 incepand cu data de 18.03.1969 ". In Lege nu este prevazut o perioada anume. Consider ca sunt neindreptatit fiindca si inainte de 1969 adica 1958_1961 cat am lucrat eu ,erau aceleasi conditii si unitatea respectiva era considerata in aceeasi grupa. Pe atunci uzina era incadrata in gradul "zero". Deci, eu nu am primit adeverinta de grupa fiindca nu asi fi lucrat intr-o astfel de unitate ci numai ca s-a stabilit arbitrar data de 18.03.1969. Ce pot face ??
Re: grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 03/16/2012 4:52am
Faceti multe confuzii.
Data de 18 03 1969 nu este o data arbitrara ci ea este stabilita prin Ordinul 50/1990 ca data de intrare in vigoare a acestui ordin.
Insa incadrarea in grupele de munca I si II nu a inceput cu acest ordin ci a mai fost facuta prin Regulamentul de aplicare a decretului 292/1959, Instructiunile de aplicare ale legii 27/1966 si alte trei ordine ale ministerului muncii si ministerului sanatatii abrogate de ordinul 50/1990..
Dar incadrarea locurilor de munca dintr-o intreprindere nu se face de catre un functionar la care ajunge cererea dv conform legislatiei in domeniu.
Aceste incadrari in grupele de munca I si II s-au facut prin intocmirea de catre intreprindere a unei documentatii, efectuarea unor determinari de noxe la locurile de munca nominalizate si obtinerea avizelor si aprobarilor necesare dupa care documentatia s-a depus la Casa de pensii.
Asa cum presupunem din afirmatiile dv intreprinderea la care ati lucrat a facut aceasta documentatie numai dupa aparitia ordinului 50/1990 care a intrat in vigoare la data de 18 03 1969 si care a abrogat celelalte trei ordine in vigoare inaintea lui.
Deci daca intreprinderea nu a intocmit documentatia conform legislatiei in domeniu valabila inaintea ordinului 50/1990 nu aveti nicio posibilitate de schimbare a situatiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1