Subiect "calcul estimativ cuantum pensie" Deschis de pantea albert la data: 03/15/2012 9:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul estimativ cuantum pensie
Scris de: pantea albert la data: 03/15/2012 9:32am
Gen:m
Data nasterii:17.06.1954
Stagiul de cotizare:total 44 ani: cu grupa II, stagiu militar si facultate
Alte date:24 ani grupa II (sept. 1980-ian. 2005)
Intrebare:Am efectuat o simulare utilizand programul d-voastra: am introdus salariul de baza si sporurile(de vechime 1983-2003, de fidelitate:1995-2003, de confidentialitate:2002-2005 si indemnizatie de conducere - suma fixa - 1990-1991. .La finalul aplicatiei am sesizat ca pe fisa de calcul apare nota "Dupa luna septembrie 1992 sporurile sunt introduse in salariul din cartea de munca". Eu am introdus salariul din cartea de munca fara sporuri si toate sporurile enumerate mai sus separat. Am gresit? Intreb pentru ca la actualul loc de munca in cartea de munca s-a inscris salariul de baza si"+30% spor vechime", fara a fi inclus in salariu.V-am transmis si perioada de stagiu grupa II. Influenteaza sensibil cuantumul pensiei?
Scuze pentru marimea mesajului, dar am dorit sa fiu cat mai explicit
Va multumesc !
Re: calcul estimativ cuantum pensie
Scris de: Bucalete gheorghe la data: 03/17/2012 3:40pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Acea atentionare e pur informativa si, bineinteles conform legii. Eu cred ca ati procedat corect pentru ca nu toti functionarii au completat corect si la timp Cartile de munca.Orice venit suplimentar poate fi dovedit cu adeverinte conforme cu legea.
Scris de: la pensie la data: 03/18/2012 10:01am
Simularea facuta de dv este pentru pensie pentru limita de varsta pentruca numai la aceasta se introduc stagiile asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
Instructiunile de completare a carnetelor de munca prevedeau ca dupa septembrie 1992 sporurile cu caracter permanent sa fie incluse in suma completata in carnetul de munca.
Nu este o gresala daca introduceti separat salariul tarifar si sporurile dar trebuie sa verificati cu atentie sa nu introduceti in calcul sporurile de doua ori.
Deasemeni penru ca cei de la Casa de pensii sa va introduca in calcul separat sporurile dupa septembrie 1992 trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator cu aceste sporuri si consemnarea ca ele nu au fost incluse in salariul completat in carnetul de munca.
Am calculat punctajul suplimentar pentru stagiul in gr II de munca in intervalul septembrie 1980 – ianuarie 2005 (inclusiv) si au rezultat 11,84275 puncte. Acest punctaj il introduceti in pagina de intrare in program, in caseta punctaj suplimentar grupa de munca.
Scris de: FLORESCU la data: 08/21/2012 3:19am
pantea albert :
Gen:m
Data nasterii:17.06.1954
Stagiul de cotizare:total 44 ani: cu grupa II, stagiu militar si facultate
Alte date:24 ani grupa II (sept. 1980-ian. 2005)
Intrebare:Am efectuat o simulare utilizand programul d-voastra: am introdus salariul de baza si sporurile(de vechime 1983-2003, de fidelitate:1995-2003, de confidentialitate:2002-2005 si indemnizatie de conducere - suma fixa - 1990-1991. .La finalul aplicatiei am sesizat ca pe fisa de calcul apare nota "Dupa luna septembrie 1992 sporurile sunt introduse in salariul din cartea de munca". Eu am introdus salariul din cartea de munca fara sporuri si toate sporurile enumerate mai sus separat. Am gresit? Intreb pentru ca la actualul loc de munca in cartea de munca s-a inscris salariul de baza si"+30% spor vechime", fara a fi inclus in salariu.V-am transmis si perioada de stagiu grupa II. Influenteaza sensibil cuantumul pensiei?
Scuze pentru marimea mesajului, dar am dorit sa fiu cat mai explicit
Va multumesc !
Scris de: la pensie la data: 08/22/2012 9:52am
Daca ati avut grija sa nu introduceti de doua ori in calcul sporurile nu este o gresala sa introduceti separat sporurile dupa septembrie 1992 si daca asa cum am precizat in raspunsul anterior prezentati adeverinta cu aceste sporuri intre septembrie 1992 si martie 2001.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1