Subiect "Repunerea in plata a pensiei anticipate partial" Deschis de Niculescu Maria la data: 03/15/2012 3:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Repunerea in plata a pensiei anticipate partial
Scris de: Niculescu Maria la data: 03/15/2012 3:34pm
Gen:F
Data nasterii:25.12.1954
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:-pensionata anticipat din iunie 2010
-intreruperea pensiei ca urmare a reangajarii in aprilie 2011
-sistarea contractului de munca pe 03.01.2012
-depunere cerere(05.01.2012) de reintrare in plata a pensiei anticipate ca urmare a incetarii contractului de munca

Intrebare:Lasand la o parte faptul ca astazi, 15.03.2012, dupa doua luni si jumatate de la depunerea cererii, decizia de reintrare in plata a pensiei nu era inca emisa,si nici vorba de a mai primi pensia luna aceasta, rugamintea mea este de a-mi spune de ce nu voi primi pensie si pentru luna ianuarie(asa cum mi s-a comunicat), avand in vedere ca incheierea contractului de munca a fost la sfarsitul anului trecut iar o simpla neglijenta sau nepasare a depart. HR a facut ca incheierea cartii de munca sa se faca pe 3 ianuarie...Oare pentru o zi trebuie sa ti se taie drepturile pentru intreaga luna...Unde este vina mea...
Oare aceasta legislatie nu este un indemn la munca la negru...
Va multumesc anticipat!
Re: Repunerea in plata a pensiei anticipate partial
Scris de: la pensie la data: 03/16/2012 10:04am
Explicatia faptului ca nu primiti pensie in luna ianuarie 2012 ati dat-o dv adica din neglijenta unor functionari care trebuiau sa aiba in vedere ca incetarea suspendarii pensiei este prevazuta in lege a se face in luna urmatoare datei in care a fost eliminata cauza suspendarii.
Nu vrem sa luam apararea legiuitorului si nici sa va suparam dar credem ca nu este de vina acesta deoarece trateaza in mod egal si suspendarea si incetarea suspendarii si cei interesati trebuie sa aiba in vedere aceste prevederi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1