Subiect "pensie poliţie" Deschis de Florin la data: 03/16/2012 12:02pm
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2
pensie poliţie
Scris de: Florin la data: 03/16/2012 12:02pm
Gen:Masculin
Data nasterii:10.08.1964
Stagiul de cotizare:27 ani ÅŸi 5 luni
Alte date:Am cotizat 21 ani şi 5 luni în poliţie /grupa I şi 6 ani în siderurgie/grupa I . Mai am 9 luni de armata
Intrebare:Pot să ies la pensie anticipat ? Pot beneficia de pensie integrală ? Mulţumesc !
Re: pensie poliţie
Scris de: la pensie la data: 03/17/2012 10:04am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 17 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” . Aceasta informatie o obtineti de la angajatorul la care ati lucrat stagiul in grupa I de munca sau analizand anexele 2 si 3 de la legea pensiilor 263/2010.
Pentru stagiul de 27 ani in grupa I de munca beneficiati de un spor de vechime de 13 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 8 luni.
In functie de prevederile legii unitare a pensiilor 263/2010 presupunem 2 variante de pensionare cu pensie pentru limita de varsta.
Daca stagiile de gr I de munca in politie si siderurgie au fost echivalate cu conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 13 ani
Daca stagiul in gr I din politie a fost echivalat cu conditii speciale sic el din siderurgie cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni
In ambele variante aveti dreptul la pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Florin la data: 10/16/2012 8:42am
Multumesc ! Revin cu precizrea ca am ca vechime 6 ani in siderurgie (grupa I-a) si aproape 22 ani in politie (conditii speciale). Unde pot afla , cu aproximatie , cat ar fi pensia? Exista cineva de specialitate care face astfel de calcule ?
Scris de: la pensie la data: 10/17/2012 4:26am
Calculul pensiei poate fi facut si cu programul de calcul pensie de pe site-ul nostru, daca aveti datele necesare.
Daca doriti sa va calculeze altcineva pensia gasiti pe internet persoane care fac acest calcul, contra cost, daca le puneti la dispozitie datele necesare.
Scris de: Costache Mihai Niculae la data: 11/06/2012 11:44am
[Nicu]Gen:Masculin
Data nasterii:24.05.1967
Stagiul de cotizare:28 ani ÅŸi 6 luni
Alte date:Am cotizat 20 ani şi 6 luni în poliţie /grupa I şi 8 ani în alimentatie/grupa II . Mai am 12 luni de armata
Intrebare:Pot să ies la pensie anticipat ? Pot beneficia de pensie integrală ? Mulţumesc !Nicu
Scris de: la pensie la data: 11/08/2012 2:02pm
Pentru CostacheMihai Niculae
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 24 februarie 2026 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 7 luni si stagiul minim in specialitate (politie) de 18 ani si 9 luni, daca atunci lucrati in politie.
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” iar cele in grupa II cu “conditii deosebite”. Informatia privind echivalarea stagiului dv de gr I o obtineti de la unitate la care ati lucrat stagiul in grupa I de munca Noi presupunem ca a fost echivalata cu conditii speciale.
Pentru stagiile de 20 ani in grupa I si 8 ani in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 12 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 6 luni.
In functie de prevederile legii unitare a pensiilor 263/2010 aveti 2 variante de pensionare cu pensie pentru limita de varsta.
Daca stagiul de gr I de munca a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 20 ani in conditii speciale si 8 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 47 ani si 3 luni adica in 24 august 2014 daca atunci lucrati in politie.
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu in acesta grupa de 28 ani aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani si 3 luni adica in 24 august 2019 daca atunci lucrati in politie.
Scris de: rebenciuc la data: 11/24/2013 12:42pm
Gen:
Data nasterii:31.01.1970
Stagiul de cotizare:21
Alte date:
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Scris de: rebenciuc la data: 11/24/2013 12:43pm
Gen:barbatesc
Alte date:
Scris de: rebenciuc la data: 11/24/2013 12:45pm
Gen:barbatesc
Alte date:politist-operativ
Scris de: la pensie la data: 11/26/2013 2:19am
Pentru Rebenciuc
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in 31 ianuarie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci sunteti politist operativ.
Daca aveti stagiu lucrat in grupele de munca reveniti si va putem calcula reducerea varstei de pensionare
Puteti iesi la pensie anticipata partiala la varsta de 55 ani daca aveti stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani, daca atunci sunteti politist operativ, daca inceteaza raporturile de serviciu ca urmare a indeplinirii limitei de varsta in grad, ca urmare a reorganizarii unitatii in care lucrati sau clasarii ca inapt din punct de vedere medical..
Scris de: laurentiu la data: 04/06/2014 8:22am
Gen:
Data nasterii: 12.08.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am cotizat in politie ca operativ 22 ani,consider ca in conditii speciale si inca 6 ani la o unitate miniera regim suptafata,conditii deosebite.
Daca imi puteti spune la ce varsta m-as incadra pentru pensie limita de varsta fara a pierde prin pensie anticipata.
Scris de: la pensie la data: 04/08/2014 4:05am
Pentru Laurentiu
Regretam ca nu va putem da un raspuns clar deoarece datele dv sunt neclare.
Reveniti si precizati daca in prezent mai lucrati in politie si daca stagiul de cotizare de 22 ani a fost incadrat in conditii speciale.
Scris de: oltean simion la data: 09/20/2014 10:27am
Data nasterii:03.04.1969
Stagiul de cotizare:19 ani si 9 luni in politie la ordine publica grupa I de munca unde lucrez si in prezent si anterior 2 ani si o luna la pompieri ca sergent angajat tot cu grupa I de munca.
Alte date:
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Scris de: la pensie la data: 09/22/2014 9:45pm
Pentru Oltean Simion
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 19 ani si 7 luni.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiile de 21 ani si 10 luni in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 32 ani si 4 luni.
Pentru stagiul de 21 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 49 ani si 1 luna adica in 03 mai 2018.
Daca lucrati in continuare inca 2 an si 2 luni, in aceleasi conditii (gr I – conditii speciale), si realizati 24 ani in conditii speciale beneficiate de reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in noiembrie 2016.
Scris de: istrate iulian la data: 01/20/2015 11:57am
Gen:masculin
Data nasterii:03.02.1971
Stagiul de cotizare:22 ani si 8 luni grupa 1 (din 2001 conditii speciale) + 2 ani si 9 luni grupa 1 subteran
Alte date:la politie toti cei 22 ani si 8 luni lucrati in operativ.
Intrebare:cand pot iesi la pensie anticipat?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Scris de: la pensie la data: 01/23/2015 3:40am
Pentru Istrate iulian
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 03 februarie 2031 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci aveti statut de cadru militar activ.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiile de 25 ani si 5 luni in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 12 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 37 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 25 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 47 ani si 6 luni adica in 03 august 2018 daca atunci aveti statut de cadru militar activ
Pensia anticipata nu este avantajoasa pentru dv deoarece o puteti obtine la varsta de 55 ani fiindca anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pnsionare pentru stagiul in grupa de munca.
Scris de: Istrate C. la data: 02/14/2015 11:50am
Data nasterii:23.07.1973
Stagiul de cotizare:20 de ani si 1 luna de activitate ca politist
Alte date:Primii 7 ani lucrati in operativ gr.I,apoi 5 ani in conditii speciale-neoperativ iar restul in conditii deosebite-neoperativ
Intrebare:Cand pot iesi la pensie din politie la limita de varsta?
Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 02/17/2015 3:09am
Pentru Istrate C
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 iulie 2033 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani, daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Pentru stagiile de cotizare de 7 ani lucrat in gr I, 5 ani lucrat in grupa conditii speciale si 8 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 8 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 28 ani.
Pentru stagiul de 12 ani lucrat in grupa conditii speciale si 8 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani si 6 luni adica in 23 ianuarie 2026 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare total cu 2 ani si realizati stagiul complet de cotizare de 30 ani si daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Completarea stagiului total de cotizare poate fi facuta si cu stagii de cotizare asimilate pentru stagiul militar sau scoala militara.
Scris de: George D. la data: 02/28/2015 1:07pm
Gen:
Data nasterii:05.04.1974
Stagiul de cotizare:21 de ani si 3 luni de activitate ca politist,toti acesti ani lucrati in operativ,din anul 1993 si pana in 2001 am fost incadrat in gr.I,iar de atunci si pana in prezent lucrez in conditii speciale
Alte date:-
Multumesc anticipat!
Scris de: George D. la data: 02/28/2015 1:14pm
George D. :
Data nasterii:05.04.1974
Stagiul de cotizare:21 de ani si 3 luni de activitate ca politist,toti acesti ani lucrati in operativ,din anul 1993 si pana in 2001 am fost incadrat in gr.I,iar de atunci si pana in prezent lucrez in conditii speciale
Alte date:-
Multumesc anticipat!
Scris de: Lupascu M. la data: 02/28/2015 1:38pm
Data nasterii:14.10.1970
Stagiul de cotizare:21 de ani si 7 luni de activitate ca politist
Alte date:Din data de 01.09.1993 si pana in ianuarie 2008 am lucrat ca politist operativ,fiind incadrat la gr.I pana in 2001 iar din acest an si pana in 2008 am activat tot in operativ in conditii speciale.
Din anul 2008 si pana in prezent lucrez ca politist neoperativ in conditii deosebite.
De asemenea am lucrat 2 ani in civilie,inainte de 1993 ca manipulant,distribuitor,masinist in conditii normale de munca.
Totodata am stagiul militar satisfacut 1 an.
Intrebare:Cand pot ieşi la pensie din politie la limita de vârsta?
Multumesc anticipat!
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2