Subiect "Intrebare !" Deschis de Marius la data: 03/19/2012 1:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Intrebare !
Scris de: Marius la data: 03/19/2012 1:43pm
Gen:M
Data nasterii:02.07.1975
Stagiul de cotizare:17 ani si 3 luni in prezent
Alte date:
Intrebare:Buna seara ! Am inteles ca varsta minima pentru a putea iesi la pensie pentru politisti ar fi 45 ani !In luna iulie 2020 as implini 45 de ani!Cu 25 de ani si 6 luni de vechime pe care o sa-i fac atunci as putea iesi la pensie ?Mentionez ca am lucrat si o sa lucrez pana atunci in gupa I de munca(6 luni la an spor)! Multumesc !
Re: Intrebare !
Scris de: la pensie la data: 03/20/2012 6:35am
Calculele facute de dv sunt gresite si premature.
Calculele se fac astfel.
- Se determina varsta standard de pensionare fara reducerea acesteia pentru stagiile in grupele de munca.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere dv aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 02 iulie 2035 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul de cotizare in specialitate de 20 ani, daca atunci sunteti tot politist .
- Se determina reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca.
Grupa I a fost prevazuta in legea pensiilor in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite”.Pentru a afla cu ce grupa a fost echivalat stagiul dv de gr I va adresati unitatii unde ati lucrat. In politie de obicei a fost echivalata cu conditii speciale.
Pentru stagiile in conditii speciale se reduce varsta de pensionare cu 6 luni pentru fiecare an complet de stagiu in conditii speciale dar fara a depasi reducerea de 13 ani.
Deci dv daca lucrati minim 26 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 13 ani si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 47 ani adica in 02 iulie 2022 daca atunci aveti acelasi statut de politest.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1