Subiect "Stagiul de cotizare" Deschis de Pompilius la data: 03/23/2012 4:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiul de cotizare
Scris de: Pompilius la data: 03/23/2012 4:47pm
Gen:M
Data nasterii:1953
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Stagiul complet de cotizare pentru barbati este de 35 de ani, stagiu ce va fi atins in 2014.
Din anexa rezulta ca pentru un barbat ce indeplineste conditiile pentru pensie limita de varsta in luna martie 2012, stagiul complet este de 33 ani si 6 luni.
Nascut in 1953, in aceasta luna indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard pentru activitate desfasurata in conditii deosebite de munca.
Care este stagiul complet de cotizare la care mi se calculeaza punctajul mediu anual, 33 ani si 6 luni sau 35 de ani care abia in 2014 ar fi atins?
Daca se poate, va rog sa-mi raspundeti si pe adresa de mail.
Multumesc.
Re: Stagiul de cotizare
Scris de: la pensie la data: 03/25/2012 9:47am
Varsta standard de pensionare si stagiul complet de cotizare nu se determina in functie de data de iesire la pensie ci de data de nastere pe care dv nu ati dat-o si in consecinta nu vi le putem determina
Daca doriti sa va ajutam nu ne cereti propriile dv calcule fara a ne da si datele necesare verificarii .
Va puteti determina singur varsta standard de cotizare si stagiul complet de cotizare pe site la pagina :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Reducerea varstei standard de pensionare poate fi determnata pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/reducere2.php
Daca nu reusiti reveniti si dati datele necesare calcularii.
Scris de: Pompilius la data: 03/26/2012 10:49am
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cred ca nu m-am exprimat bine in titlul subiectului. Ies la pensie in luna martie a.c. Ma refer la modul de calcul al punctajului mediu anual.Numarul total de puncte realizate se imparte la stagiul complet de cotizare aferent datei pensionarii (pentru martie 2012, 33 ani si 6 luni)sau la stagiul complet de cotizare aferent datei nasterii (sept.1953, 35 ani)? Nedumerirea deriva din aceia ca art.3 lit.n din lege defineste notiunea de stagiu complet de cotizare ca fiind cel de la data pensionarii si din anumite surse am inteles ca, in cazul meu, numarul total de puncte se imparte la 35 desi acest stagiu va fi atins esalonat in 2014 si se aplica cu 2015. Multumesc! Cu stima.
Scris de: valentin virgil la data: 03/26/2012 11:08am
Pompilius :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cred ca nu m-am exprimat bine in titlul subiectului. Ies la pensie in luna martie a.c. Ma refer la modul de calcul al punctajului mediu anual.Numarul total de puncte realizate se imparte la stagiul complet de cotizare aferent datei pensionarii (pentru martie 2012, 33 ani si 6 luni)sau la stagiul complet de cotizare aferent datei nasterii (sept.1953, 35 ani)? Nedumerirea deriva din aceia ca art.3 lit.n din lege defineste notiunea de stagiu complet de cotizare ca fiind cel de la data pensionarii si din anumite surse am inteles ca, in cazul meu, numarul total de puncte se imparte la 35 desi acest stagiu va fi atins esalonat in 2014 si se aplica cu 2015. Multumesc! Cu stima.
Daca va uitati cu atentie in anexa 5 din Legea 263/2010,o sa observati ca esalonarea la care va referiti este valabila pana la data de 01.01.1950.Barbatii nascuti dupa aceasta data se vor pensiona la 65 ani cu un stagiu complet de cotizare de 35 ani.
Scris de: Pompilius la data: 03/26/2012 3:25pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Daca va uitati cu atentie in anexa 5 din Legea 263/2010,o sa observati ca esalonarea la care va referiti este valabila pana la data de 01.01.1950.Barbatii nascuti dupa aceasta data se vor pensiona la 65 ani cu un stagiu complet de cotizare de 35 ani.

De acord, in conditiile in care as fi desfasurat activitatea in conditii normale de munca. Dar beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare. Stagiul de 35 de ani conform anexei va fi atins in decembrie 2014. Intrebarea se refera la cifra stagiului complet de cotizare la care se imparte numarul total de puncte, 33,6 cat este stagiul complet de cotizare la data pensionarii respectiv martie 2012 sau 35 cat este stagiul complet de cotizare corespunzator datei nasterii dar care in anexa incepe cu ianuarie 2015.
Din lege: Art. 3
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
n) punctaj mediu anual - numarul de puncte realizat de asigurat, calculat prin raportarea punctajului total realizat de acesta in intreaga perioada de activitate la numarul anilor corespunzatori stagiului complet de cotizare prevazut de lege la data pensionarii; Deci 33,6 sau 35?
Scris de: la pensie la data: 03/28/2012 2:29am
Pentru Pompilius
Pentru faptul ca persistati a nu da datele necesare determinarii exacte a stagiului complet de cotizare cu care se calculeaza punctajul mediu al pensiei (data nasterii si motivatia reducerii varstei de pensionare) ne face sa credem ca dv stiti ca in cazul dv se va calcula cu 35 ani dar incercati sa ne convingeti pe noi ca procedura este gresita conform interpretarii dv a prevederilor legii pensiilor 263/2010.
In consecinta va spunem ca este preferabil sa nu mai insistati si sa va pastrati argumentele in incercarea de a convinge pe cei de la casa de pensii ca dv aveti dreptate.
Totusi daca nu avem datele dv vom incerca sa rezumam prevederile legii pensiilor pe acest subiect :
- Determinarea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare se face in functie de data de nastere din anexele 5 si 6 de la legea pensiilor 263/2010. Din aceasta cauza aveam nevoie de data dv de nastere
- Reducerea varstei standard de pensionare se face conform art 55 – 59 din legea pensiilor 263/2010 sau legi speciale (revolutionari).
- Reducerea varstei standard de pensionare conform art 55 din legea pensiilor nominalizata mai sus nu atrage dupa sine si reducerea stagiului complet de cotizare ci de aceasta reducere beneficiaza numai cei care se incadreaza in art 56 – 59 (cei care au lucrat in minerit, in zone expuse la radiatii, in conditii de handicap sau nevazatori). Din aceasta cauza aveam nevoie de motivul pentru care ati beneficiat de reducerea varstei standard de pensionare.
Scris de: Pompilius la data: 03/28/2012 6:33am
Data nasterii:sept.1953
Stagiul de cotizare:38 ani din care 29 in gr.II
Alte date:
Intrebare:
lapensie:
Multumesc pentru rabdarea dv.
In deschiderea subiectului am specificat ca beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata 29 de ani in gr.II de munca (conditii deosebite).
Intrebarea era daca este legal calcularea punctajului mediu anual prin impartairea la un stagiu ce va fi in vigoare cu ian.2015 (el fiind obligatoriu de indeplinit pentru a putea beneficia de reducerea varstei de pensionare)sau trebuia impartit la 33,6 cat este stagiul complet de cotizare prevazut de lege la data pensionarii. Din art. 3 lit.n care defineste punctajul mediu anual reiese ca raportarea se face la numarul anilor corespunzatori stagiului complet de cotizare prevazut de lege la data pensionarii.
Am primit decizia si de aceia nu am dat datele dar ma gandesc daca este cazul sa contest acest calcul.
Am in vedere si Decizia nr.4 din 4 aprilie 2011 a ICCJ referitoare la examinarea recursului în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind modalitatea de stabilire a vârstei standard de pensionare şi a stagiului complet de cotizare utilizate pentru determinarea punctajului mediu anual în operaţiunile de calculare a pensiilor din sistemul public, pentru persoane ale căror drepturi s-au deschis începând cu data de 1 aprilie 2001 şi care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare potrivit legii.
Scris de: la pensie la data: 03/28/2012 7:33am
Trebuia sa precizati clar ca faceti referire la Decizia ICCJ nr 4 din 2011 de a carei obiectivitate ne abtinem sa discutam chiar daca nu avem niciun interes sa fim de cpartea Casei de pensii. Acea decizie se refera la cei care au iesit la pensie conform legii pensiilor 19/2000 pana in 31 decembrie 2010 si se bazeaza pe o eroare de conceptie a anexei 3 la legea pensiilor 19/2001 corectata prin modul de conceptie al anexei 9 la normele de aplicare ale legii pensiilor 19/2000 aprobate prin Ordinul 340/2001 al Ministrului muncii si Solidaritatii Sociale
Deci in concluzie stagiul complet de cotizare cu care va fi calculata pensia dv este de 35 ani.
In ceiace priveste definitia punctajului mediu anual data la art 3 litera n) din lege, aveti dreptate ca este cam nepotrivita si daca aveti tenacitatea si argumentele necesare sa ajungeti pana la ICCJ cu o actiune in justitie pe aceasta tema o puteti concretiza intr-o decizie similara celei discutate.
Scris de: Pompilius la data: 03/28/2012 8:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
@lapensie:
Multumesc pentru raspuns dar mai ales pentru rabdarea cu care ati tratat subiectul meu.
Scris de: valentin virgil la data: 03/28/2012 12:06pm
Pompilius :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

De acord, in conditiile in care as fi desfasurat activitatea in conditii normale de munca. Dar beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare. Stagiul de 35 de ani conform anexei va fi atins in decembrie 2014. Intrebarea se refera la cifra stagiului complet de cotizare la care se imparte numarul total de puncte, 33,6 cat este stagiul complet de cotizare la data pensionarii respectiv martie 2012 sau 35 cat este stagiul complet de cotizare corespunzator datei nasterii dar care in anexa incepe cu ianuarie 2015.
Din lege: Art. 3
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
n) punctaj mediu anual - numarul de puncte realizat de asigurat, calculat prin raportarea punctajului total realizat de acesta in intreaga perioada de activitate la numarul anilor corespunzatori stagiului complet de cotizare prevazut de lege la data pensionarii; Deci 33,6 sau 35?
Eu sunt pensionat(mai 2010) in baza Legii 19/2000 cu o reducere de 5 ani pt.23 de ani in gr.II-a.Stiu de aceasta Hotarare a ICCJ,stagiul complet de cotizare se reduce de la 35 ani la 32 ani si 8 luni,dar nu ma avantajeaza,suma corespunzatoare punctajului acordat de HG 209/2008 este mai mare decat daca se lua in calcul un stagiu complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1