Subiect "punctaj stagiul militar" Deschis de m.g la data: 04/04/2012 11:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj stagiul militar
Scris de: m.g la data: 04/04/2012 11:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru perioada stagiului militar obligatoriu,ca au servit patria, acesti oameni au fost rasplatiti cu un punctaj mediu 0.25 pcte/an,este o mare nedreptate si o discriminare fata de cei care n au facut armata si mai ales fata de cadrele militare care au castigat un punctaj mediu de cel putin 3 pcte/an.Trebuie sa se ia o initiativa legislativa pentru modificarea legii pensiilor, in aceasta privinta.
Re: punctaj stagiul militar
Scris de: la pensie la data: 04/05/2012 3:44am
Prin statul acestui site ne-am autoimpus sa nu comentam prevederile legislatiei desi avem propriile pareri.
Totusi in conformitate cu acest statut de a da indrumari in privinta interpretarii prevederile legislatiei va semnalam ca faceti unele erori.
-Deoarece in prezent ies la pensie persoane care au efectuat stagiul militar inainte de aprilie 2001 conform prevederilor art 164 alin (2) din legea pensiilor 263/2010 pe perioada acestui stagiu militar li se ia in calcul salariul minim pe economie din acea perioada. In acest caz punctajul anual rezulta ceva mai mare.
- Initiativele legislative nu se iau prin simple sugestii pentru altii ci sunt ceva mai complicate.
- Actualele prevederi ale legii pensiilor au fost supuse discutarii publice si atunci oricine putea posta pe site-ul Casei Nationale de Pensii propunerile lui. Ati facut un asemenea demers?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1