Subiect "calcul penalizare" Deschis de SAMBEANU DAN la data: 04/09/2012 5:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul penalizare
Scris de: SAMBEANU DAN la data: 04/09/2012 5:29am
Gen:M
Data nasterii:16.06.1951
Stagiul de cotizare:454 luni
Alte date:
Intrebare:prin decizia de pensionare (anticipata, partiala) mi s-au calculat urmatoarele date:
- stagiul de cotizare realizat: 37 ani/10 luni
- total puncte realizate 62.50145
- penalizare pensie: 40.5%
Insa, utilizand programul de calcul prezentat pe site-ul "La Pensie.com" mi-au rezultat urmatoarele date:
- stagiul de cotizare realizat: 38 ani
- total puncte realizate 61,21648
- penalizare pensie: 21.6%
Dar citind raspunsurile dvs. pentru alte situatii, am vazut ca utilizati pentru calculul penalizarii o valoare de 0,75% x cu nr. de luni ramase pana la data pensionarii pentru limita de varsta.
[b]As dori sa-mi raspundeti de ce exista aceste diferente (mari totusi) intre programul de calcul pentru penalizarea pensiei, si calculul cu valoarea de 0,75% aplicata la numarul de luni ramase pana la data pensionarii pentru limita de varsta.
Multumesc anticipat.
Re: calcul penalizare
Scris de: la pensie la data: 04/10/2012 4:33am
Diferenta de punctaj nu este mare intre programul de pe site si cel al casei de pensii si aceasta provine, dupa parerea noastra , de la diferenta intre sumele introduse de dv in program si cele introduse de casa de pensii. Noi nu avem elementele de comparatie. Daca dv le aveti, faceti aceasta analiza.
Diferenta intre diminuarea pensiei anticipate partiale calculate de dv pe site si cea calculata de Casa de pensii credem ca provine din alegerea gresita a programului de calcul a diminuarii.
Noi avem postate pe site doua programe de calcul al diminuarii pensiei anticipate partiale :
- Un program conform legii pensiilor 19/2000 destinat celor care au iesit la pensie pana in decembrie 2010.
- Un program conform legii pensiilor 263/2010 destinat celor care au iesit (vor iesi) la pensie dupa decembrie 2010
Acest ultim program.calculeaza diminuarea inmultind numarul de luni de anticipare cu 0,75 % conform art 65 alin (4) din legea pensiilor 263/2010 intrata in vigoare la 01 ianuarie 2011
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1