Subiect "pensia limita de varsta" Deschis de cornel la data: 04/12/2012 5:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia limita de varsta
Scris de: cornel la data: 04/12/2012 5:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt frizer si lucrez la o societate cooperativa ,depunerile mele lunare sunt de 500 ron pe luna ,din acesti bani mi se opresc utilitatii si o parte din cas,pensie etc..,nici macar la minima pe economie.Intrebarea mea este daca contabila societatii poate calcula diferenta ,eu sa o dau din mana si ea sa o vireze in conturile respective?
Re: pensia limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 04/15/2012 6:27am
Datele prezentate de dv nu sunt prea clare privind modul de asigurare sociala, noi presupunem ca dv sunteti asigurat social prinntr-o declaratie individuala de asigurare care se incheie anual pentru o suma asigurata minima care va asigura stagiul de cotizare de un an intreg.
In acest caz daca suma asigurata este mica si pensia rezultata va fi mica. Pentru a obtine o pensie mai mare se poate mari suma asigurata declarata in declaratia individuala de asigurare dar in acest caz va creste si suma platita lunar pentru aceasta asigurare (CAS)
Deoarece cresterea contributiei platite lunar (CAS) este mai mare decat cresterea pensiei noi suntem de parere ca este mai bine sa procedati astfel :
- Sa faceti o declaratie individuala de asigurare sociala pentru o suma minima care va asigura stagiul de cotizare intreg (un an stagiu la un an cotizat)
- Surplusul de bani pe care intentionati sa-l folositi pentru cresterea opensiei sa-l depuneti intr-un cont bancar de unde aveti beneficii financiare mai mari.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1