Subiect "calcul pensie" Deschis de neamu stefan la data: 04/14/2012 7:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: neamu stefan la data: 04/14/2012 7:11am
Gen:m
Data nasterii:13.02.1951
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:se pare ca programul de calculare al pensiei de orice fel este foarte bun. am inceput sa introduc o parte din date dar nu-mi dau seama daca ace3st program calculeaza automat si ce s-a contribuit la pensie suplimentara. as dori un raspuns in acest sens va multumesc mult pentru intelegere va doresc un paste fericit!
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 04/18/2012 3:48am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta 13 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, de la varsta de 60 ani adica din 13 februarie 2011. Diminuarea pensiei depinde de numarul de luni de anticipare si poate fi calculata la pagina :
http://www.lapensie.com/anticipata2.php

Programul de calcul pensie de pe site este un program estimativ. Pentru ca rezultatul calculului sa fie cat mai aproape de realitate trebuie sa introduceti datele care vor fi luate in calcul de Casa de pensii sa cititi instructiunile date de noi pe site si atunci cand aveti unele neclaritati sa ne cereti ajutorul.
Am verificat datele introduse de dv in programul Neamu Elena 2 si avem urmatoarele observatii :
1- In luna decembrie 1986 lipseste salariul tarifar.
2- Pe perioada introdusa sporul de vechime este corect.
3- Programul calculeaza automat sporul pentru contributia la pensie suplimentara platita pana in martie 2001 si il include automat in punctajul anual pe care il puteti viziona facand click pe “datele introduse”
4- Programul calculeaza direct pensia pentru limita de varsta si nu a fost adaptat inca prevederilor noii legi a pensiilor astfel ca pentru a calcula alt tip de pensie si a face adaptarea la noua lege (pana cand vom adapta noi programul) trebuie sa aduceti urmatoarele corectii.
4 a -Deoarece prevederile noii legi modifica stagiul complet de cotizare cu care se calculeaza punctajul mediu al pensiilor, pentru femeile nascute dupa 31 martie 1955 trebuie sa corectati rezultatul final astfel:
- Retineti din calcul punctajul total
- Calculati punctajul pensiei in cazul doamnei Elena impartind punctajul total la 30,58333 (in loc de 30 cum face programul) si retineti 5 cifre dupa virgula.
- Calculati valoarea pensiei inmultind punctajul pensiei cu 732.80 lei.
Daca vi se pare complicat acest calcul in cazul doamnei Elena reduceti valoarea pensiei iesita din calcul cu 2 %.
4 b Daca doriti sa calculati valoarea pensiei anticipate partiale aplicati diminuarea pensiei anticipate partiale valorii obtinute la punctual 4 a
5. In cazul barbatilor nu trebuie facuta corectia de la punctul 4a ci numai cea de la punctul 4 b daca trebuie calculata o pensie anticipata partiala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1