Subiect "pensionare anticipata" Deschis de lazar elena la data: 04/18/2012 2:23pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare anticipata
Scris de: lazar elena la data: 04/18/2012 2:23pm
Gen:F
Data nasterii:09.07.1056
Stagiul de cotizare:39 ANI SI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare
As dori sa intreb daca perioada de somaj(2ani) si concediu medical(1 an)este considerat ca si vechime in cazul in care as opta pentru pensionare anticipata ,fara a fi penalizata.
Deasemenea,angajatorul actual tot amana sa imi de-a cartea de munca,unde m-as putea adresa pt a vedea cu exactitate anii de vechime.
va multumesc
Re: pensionare anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/19/2012 10:18am
Anul nasterii este gresit si dupa parerea noastra este o mare neglijenta care in alte conditii va poate aduce mari neplaceri. Noi am luat in considerare anul 1956
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 09 ianuarie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca aveti stagiul de cotizare de 38 ani si 6 luni. Pentru aceasta pensie se iau in calcul perioadele cat ati fost in somaj si ati beneficiat de indemnizatie de incapacitate de munca.
Nu trebuie sa aveti carnetul de munca pentru a va calcula stagiul de cotizare desi legal, acum, carnetul de munca trebuie sa stea la dv.
Pentru a afla stagiul dv de cotizare cereti de la Casa de pensii teritoriala, de care apartineti, “Situatia stagiului total de cotizare” si chiar daca va trebui sa platiti o anumita suma aceasta nu va fi mare.
Scris de: lazar elena la data: 04/19/2012 1:37pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc mult pentru raspunsul d-voastra.
Scuze pt eroare!
Astazi am intrebat la casa de pensii si raspunsul dumnealor a fost ca nu se iau in considerare la stagiul de cotizare perioadele in care am avut concediu medical.In raspunsul d-voastra faceti referire la indemnizatia pt incapacitate de munca,va referiti la concediile medicale?
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 04/20/2012 2:04pm
Concediul medical se numeste in legislatia pensiilor concediu pentru incapacitate de munca.
Analiza unei situatii si emiterea unei concluzii se face prin incadrarea situatiei in prevederile unui articol din legislatia pensiei.
Condform informatiilor furnizate de dv noi am incadrat situatia analizata in art 62 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 care prevede :
“La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art 49 alin (1) lit. a)-c) si g)”
La aceste litere sunt prevazute urmatoarele stagii asimilate :
a) pensie de invaliditate
b) cursuri de zi ale invatamantului universitar
c) serviciu militar.
g) a fost elev al unei scoli militare.
Deci daca functionarul de la casa de pensii nu a gresit inseamna ca a avut alte informatii pe care noi nu le cunoastem si a incadrat situatia dv in prevederile altui articol al legii pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1