Subiect "recalculare pensie" Deschis de burnea virgil la data: 04/19/2012 10:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: burnea virgil la data: 04/19/2012 10:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: 1)In situatia in care contributia persoanei angajate pentru pensie se calculeaza la salariul realizat,atunci cand acesta e mai mare decat cel de incadrare,este util un inscris de la angajator din care sa rezulte venitul realizat pe o perioada data?
2)In situatia in care lucratorul de la serviciul resurse umane a completat eronat in cartea de munca ( in cazul meu,la incetarea raporturilor de munca cu acea unitate a scris ca subsemnatul alucrat 17 ani in grupa adoua,in paranteza 70 la suta,cecea ce nu corespunde realitatii pentru ca am lucrat suta la suta acea perioada in grupa a doua,iar la Casa de pensii lucratorul acalculat 70 la suta din 17 ani,rezultandu-i 11 ani de grupa a doua),pot cere la casa de pensii recalcularea punctajului sau e necesara actiune in justitie?

Multumesc pentru atentie si pentru sfatul util ce-mi veti da.
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 04/20/2012 2:29pm
1. Baza de calcul a punctajului pensiei depinde de perioada si de legea pensiilor care era in vigoare in acea perioada. O gasiiti explicate in detaliu la pagina de pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
2. In cazul mentionarii eronate in carnetul de munca a procentului lucrat in grupa de munca trebuie sa clarificati daca aceasta mentionare este eronata. Functionarul trebuia sa mentioneze procentul conform unor hotarari ale conducerii intreprinderii iar dv puteti contesta numai daca exista neconcordante fata de aceste hotarari.
Daca totusi s-a comis o eroare puteti cere angajatorului sa corecteze eroarea fie prin modificarea carnetului de munca fie printr-o adeverinta.
Numai daca angajatorul refuza sa corecteze eroarea si puteti dovedi ca s-a comis o eroare va adresati justitiei (tribunal)
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1