Subiect "stagiul complet de cotizare" Deschis de Gabriela M la data: 04/21/2012 2:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiul complet de cotizare
Scris de: Gabriela M la data: 04/21/2012 2:55am
Gen: F
Data nasterii: 15/11/1977
Stagiul de cotizare: 15 ani 5 luni (din care 3 ani 11 luni studii universitare)
Alte date:
Angajat cu 1/2 norma.
Pensionare in MAI 2012 pentru acordarea pensiei de invaliditate grd. 3
Intrebare:

Prin amabilitatea dvs va rog sa imi oferiti urmatoarea lamurire cu privire la stagiul complet de cotizare care se ia in calcul pentru stabilirea punctajului mediu anual aferent pensiei de invaliditate.

Astfel, pentru pensia de invaliditate punctajul mediu anual se calculeaza prin impartirea punctajelor obtinute pe intreaga perioada lucrata la:
1.stagiul complet de cotizare de 35 ani;
sau
2.stagiul complet de cotizare care depinde de data iesirii la pensie (MAI 2012, cand stagiul complet de cotizare pentru femei ar fi mai mic de 30 ani).

Va multumesc anticipat pentru informatiile dvs
Re: stagiul complet de cotizare
Scris de: la pensie la data: 04/23/2012 1:27pm
Stagiul complet de cotizare nu depinde de data de iesire la pensie ci de data nasterii
Dv conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 15 noiembrie 2040 la varsta standard de pensionare de 63 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Punctajul mediu annual al pensiei dv se calculeaza prin impartirea sumei punctajelor anuale la stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1