Subiect "recalculare pensie de invaliditate" Deschis de Gabriela M la data: 04/21/2012 7:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie de invaliditate
Scris de: Gabriela M la data: 04/21/2012 7:33am
Gen: F
Data nasterii: 15/11/1977
Stagiul de cotizare: 15 ani 5 luni (din care 3 ani 11 luni studii universitare)
Alte date:Angajat cu 1/2 norma.
Pensionare in MAI 2012 pentru acordarea pensiei de invaliditate grd. III pentru boala obisnuita
Intrebare:

Buna ziua,
Revin cu inca o intrebare privind recalcularea pensiei de invaliditate la modificarea incadrarii in alt grad de invaliditate, din gradul III in gradul II (sau I), pentru boala obisnuita.

Imi puteti confirma daca la recalcularea pensiei de invaliditate pentru gradul II (sau I)din gradul III boala obisnuita se ia in calcul stagiu potential pentru perioada viitoare ramasa pana la implinirea varstei de pensionare, desi la calcularea pensiei de invaliditate gradul III boala obisnuita nu s-a acordat stagiu potential.

Va multumesc anticipat pentru informatiile dvs.
pensie de invaliditate
Scris de: rizea visan la data: 04/22/2012 6:03am
Buna ziua!
Eu am depus dosarul de pensie boala pe 03.02.2012,nu am primit pana acum decizia.Imi puteti spune cand pot primii pensia?
Cu respect!
Re: recalculare pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 04/23/2012 1:29pm
La recalcularea pensiei de invaliditate de gr III pentru boala obisnuita,.la care nu a fost acordat stagiu potential, din cauza incadrarii in gr II sau I de invaliditate se procedeaza astfel :
- Se acorda stagiu potential ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul de cotizare realizat
- La stagiul de cotizare realizat se iau in calcul stagiile de cotizare pentru perioada lucrata cat si stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare, daca acestea au fost facute la zi si pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Scris de: Gabriela M la data: 04/23/2012 2:36pm
Gen: F
Data nasterii: 15/11/1977
Stagiul de cotizare: 15 ani 5 luni (din care 3 ani 11 luni studii universitare la zi)
Alte date:Angajat cu 1/2 norma.
Pensionare in MAI 2012 pentru acordarea pensiei de invaliditate grd. III pentru boala obisnuita
Intrebare:

In primul rand va multumesc mult pentru raspunsurile oferite.
In urma informatiilor dv, va rog sa-mi mai confirmati urmatorul aspect:
- Pentru perioada asimilata cand beneficiez atat de pensie de invaliditate gr III, cat si de venituri din salarii (ca angajat cu 1/2 norma), la determinarea punctajului lunar (la recalcularea pensiei de invaliditate de gr III pentru boala obisnuita din cauza incadrarii in gr II sau I de invaliditate) se vor utiliza atat cuantumul pensiei de invaliditate gr III, cat si castigul salarial brut realizat in aceeasi perioada.
Va multumesc anticipat pentru informatiile dv.
Scris de: la pensie la data: 04/23/2012 3:41pm
Pentru Rizea Visan
Deciziile de pensionare de obicei depasesc termenul prevazut in lege, de 45 de zile, de la depunerea dosarului. Aceste depasiri difera de la o casa de pensii la alta si noi neavand nicio legatura cu aceste case de pensii nu va putem raspunde la aceasta intrebare.
Scris de: la pensie la data: 04/23/2012 3:43pm
Pentru Gabriela M
Pe perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate de gr III se ia in calcul cuantumul pensiei de invaliditate primita cat si castigurile obtinute cu contract de munca cu jumatate de norma.
Acest mod de calcul se foloseste atat la recalcularea pensiei pentru modificarea gradului de invaliditate cat si la transformarea pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1