Subiect "pensie urgenta" Deschis de manole mihai la data: 04/23/2012 1:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie urgenta
Scris de: manole mihai la data: 04/23/2012 1:34pm
Gen:m
Data nasterii:25.04.1972
Stagiul de cotizare:20 ani
Alte date:2 ani la CFR,un an stagiul militar si inca 6 luni sc militara plus 18 ani ca militar activ,
Intrebare:cand pot iesi la pensie anticipat, s-au partial anticipat? ca nu mai stiu cum se cheama acum
Re: pensie urgenta
Scris de: la pensie la data: 04/24/2012 7:41am
Datele sunt neclare deoarece nu ati precizat daca acum sunteti militar activ si daca stagiul lucrat ca militar activ a fost incadrat in una din grupele de munca care dau dreptul la spor de vechime si la reducerea varstei de pensionare. Noi am luat in calcul statutul de militar activ si fara stagiu in grupele de munca. Daca am gresit reveniti cu precizari.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere daca sunteti cadru militar activ aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 25 aprilie 2032 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim in specialitate de 20 ani.
In prezent aveti stagiul total de cotizare de 21 ani si 6 luni si 19 ani si 6 luni in specialitate (militar)
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 55 ani adica in 25 aprilie 2027 daca atunci :
- Sunteti militar activ
- Aveti stagiul de cotizare total de 30 ani
- Unitatea in care lucrati se reorganizeaza sau sunteti declarat inapt pentru serviciul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1