Subiect "program pensie" Deschis de gabriella la data: 04/24/2012 8:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
program pensie
Scris de: gabriella la data: 04/24/2012 8:43am
Gen:f
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am primit adeverinta cu stagiu de cotizare pe o perioada 1985-2001 si le-am introdus in programul de calcul pensie - Gabi - dar cred ca m-am incurcat - nu stiu daca trebuie trecut total spor (suma) si % iar sporul de vechime (%) se adauga si el?: Este vorba de rubricile 15, 16, 17 din adeverinte. Va multumesc !
Re: program pensie
Scris de: la pensie la data: 04/25/2012 10:36am
Nu cunoastem forma adeverintei pe care ati primit-o.
In urma verificarii datelor introduse de dv in programul indicat avem urmatoarele observatii :
1 Un an universitar incepe la 01 octombrie si se termina la 30 septembrie anul urmator, deci se include si vacanta. In consecinta codul in luna septembrie 1983 este “-“iar in luna septembrie 1983 “F”
2. Indiferent ce spor de vechime ati primit inainte de aprilie 1992 veti introduce sporul de vechime determinat asa cum explicam noi pe forum la pagina “Spor de vechime” de la adresa :
[link=http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php]http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php[/link\]\.
Acesta trebuie sa fie :
Intre septembrie 1983 – august 1987 3 %
Intre septembrie 1989 – martie 1992 6 %
3 Pentru restul sporurilor inclusiv sporul de vechime dupa martie 1992 pana la introducerea lor in salariu procedati astfel :
- Insumati separat toate sporurile in % si separat cele in suma fixa si le introduceti in coloanele corespunzatoare de sporuri.
- Aveti grija ca aceste sporuri sa nu fie introduse de doua sau de mai multe ori.
4 Deoarece programul nostru de calcul nu a fost adaptat inca legii noi a pensiilor 263/2010 pana la aceasta adaptare va trebui sa corectati rezultatele iesite din calcul (punctaj pensie si estimare pensie) prin inmultire in cazul dv cu 0,94 sau diminuare cu 6 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1