Subiect "am primit decizia de pensionare" Deschis de florina la data: 04/25/2012 2:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
am primit decizia de pensionare
Scris de: florina la data: 04/25/2012 2:24am
Gen:femini
Data nasterii:6.08.1956
Stagiul de cotizare:32 ani si 18 zile
Alte date:
Intrebare:Eu am primit decizia ptr pensia anticipata partial nr lunilor de anticipare 60 cu o diminuare de 45 %, valoarea punctului de pensie de 732,80 lei, iar pensia pe care am sa o primesc este de 286 lei (dupa calculele facute de casa de pensii). Dupa calculele mele ar fi trebuit sa primesc o pensie de 408 lei in urma diminuari cu 45 % nici decum 286 lei. Nu inteleg cum aceasta suma 286lei? Au mai luat si 15 %?
Re: am primit decizia de pensionare
Scris de: la pensie la data: 04/26/2012 7:34am
La pensia anticipata partiala nu se mai aplica alta diminuare in afara de cea de 45 %.
Am verificat daca ati folosit pentru calculul pensiei programul de calcul pensii de pe site-ul nostru si am vazut ca nu l-ati folosit.
Noi presupunem ca ati gresit calculul aplicand reducerea de 45 % la valoarea punctului de pensie in loc sa il aplicati la valoarea pensiei dv nediminuate
Credem ca trebuie sa verificati calculul dv pentru a elimina o eventuala eroare si pentru aceasta va vom explica pe scurt cum se face calculul final.
- Trebuie mai intai sa vedeti care este punctajul mediu annual al pensiei dv nediminuate calculate dupa salariile (veniturile) dv pe perioada lucrata.
Ex Punctajul mediu annual al pensiei dv nediminuate este 0,7096 puncte
- Valoarea pensiei dv nediminuata se calculeaza inmultind punctajul mediu anual cu valoarea punctului de pensie.
Ex 0,7096 puncte X 732,80 lei = 520 lei
Rezulta o valoare mai mica de 732,80 lei fiindca aveti punctajul pensiei mai mic de 1 punct.
- Valoarea pensiei diminuate se face aplicand diminuarea de 45 % la valoarea nediminuata.
Ex 520 lei X 0,55 = 286 lei
Daca datele de pe decizia dv de pensionare corespund cu exemplul dat de noi partea finala a calculului casei de pensii nu este gresit si puteti avea dubii numai asupra salariilor sau veniturilor introduse in calcul dar verificarea aceasta este mai complicata si poate fi facuta pe site-ul nostru daca aveti datele necesare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1