Subiect "cumul pensie anticipata" Deschis de baciu iulia la data: 05/03/2012 5:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul pensie anticipata
Scris de: baciu iulia la data: 05/03/2012 5:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
In ce conditii se poate cumula pensia anticipata, conform legii? Ce tip de contract/conventie se poate incheia?
Multumesc,
Re: cumul pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/04/2012 3:19am
Site-ul nostru a fost conceput pentru a acorda ajutorul celor care nu cunosc prevederile legislatiei pensiei
Intrebarea dv se refera la posibilitatea de a ocoli legea si cu regret va raspundem ca nu va putem ajuta deoarece aceasta atrage si un anumit tip de raspundere (poate va poate ajuta un avocat specializat in acest domeniu.
Va putem preciza insa ca acest subiect este prevazut in articolele 114 si 118 din legea pensiilor 263/2010 care prevad :
Art 114 alin (1)
“In sistemul public de pensii , plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una din urmatoarele cause :
……
- b) pensionarul beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.6 alin (1) pct. I, II, sau IV cu exceptia consilierilor locali
Art. 118 alin (1) sunt enumerate categoriile de pensionari care pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie si printre aceste categorii nu se afla pensionarii cu pensie anticipata sau anticipata partiala.
Pentru veniturile obtinute prin orice contract de munca plata contributiei de asigurare sociala este obligatorie
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1