Subiect "codul muncii" Deschis de stefanescu georgeta la data: 05/03/2012 8:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
codul muncii
Scris de: stefanescu georgeta la data: 05/03/2012 8:24am
Gen:F
Data nasterii:05.02.1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Conform Codului Muncii in vigoare, la iesirea la pensie la limita de varsta, institutia bugetara inchie contractul de munca. Se depune cererea pentru pensie si persoana respectiva este trimisa acasa pana la emiterea decisziei de pensionare care vine dupa o perioada de 3, 4, 5 luni dupa cum au chef cei de la Casa de Pensii (daca nu ai pila, caz in care vine decizia dupa cel mult 1 luna). Decizia vine tarziu, daca actele sunt corecte data emiterii este la 1 luna dupa depunerea cererii, banii vin pe mai multe luni, in functie de cat de tarziu. Dar in lunile fara salariu, fara pensie din ce traiesti si iti platesti darile, utilitatile ......
De ce viitorul pensionar nu poate lucra pana la primirea dDeciziei.
Recalcularea pensiei de la trecerea de la pensie de boala la pensie definitiva , sau de la anticipata la definitiva sau raspunsul la contestatie vine foarte tarziu (dupa 3, 4 si mai multe luni ?
De ce nu sunt controlati cei de la casele de pensii pentru intarzierile uriase in emiterea Deciziilor sau raspunsurilor ?(legal termenul este de 30 zile calendaristice).
Multumesc.
Re: codul muncii
Scris de: la pensie la data: 05/04/2012 3:24am
Intrebarea dv este pusa fie retoric, adica dv cunoasteti si raspunsul, fie ne reprosati noua aceasta stare de lucruri iar noi nu avem o vinovatie mai mare decat a dv. Aceasta vinovatie comuna consta in alegerea celor care au facut aceste reglementari legale sau nu au prevazut sanctionarea celor care incalca aceste prevederi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1