Subiect "pot sa ies la pensie" Deschis de dumitrache marius la data: 05/09/2012 4:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pot sa ies la pensie
Scris de: dumitrache marius la data: 05/09/2012 4:43am
Sunt nascut la 28 iulie 1962. B
absolvent al unei facultati promotia 1987,cursuri de zi 5 ani si stagiul militar satisfacut la termen redus 9 luni.
Am lucrat din 26 septembrie 1987 dupa cum urmeaza:
- pana la 28 februarie 1990 intr-o unitate , grupa I de munca.
- de la 01 martie 1990 pana la 01 iulie 1992 intr-o unitate, grupa II de munca.
- da la 01 iulie 1992 si pana in prezent politist, grupa I de munca.
Intrebare: In momentul de fata pot iesi la pensie, daca da,cu ce fel de pensie ? Multumesc [code][/code]
Re: pot sa ies la pensie
Scris de: la pensie la data: 05/10/2012 7:15am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere lucrand in politie aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 28 septembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 57 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 24 ani si 4 luni si stagiul minim in specialitate de 17 ani si 2 luni.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” . Aceasta informatie o obtineti de la angajatorul la care ati lucrat stagiile in grupa I de munca sau analizand anexele 2 si 3 de la legea pensiilor 263/2010. Presupunem ca stagiul de gr I din politie a fost echivalat cu conditii speciale
Pentru stagiul de 22 ani in grupa I si 2 ani in gr II de munca beneficiati de un spor de vechime de 11 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 4 luni din care un stagiu de 20 ani in specialitate (militar).
In functie de prevederile legii unitare a pensiilor 263/2010 presupunem 2 variante de pensionare cu pensie pentru limita de varsta.
Daca numai stagiul de gr I din politie a fost echivalat cu conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni
Daca ambele stagii de gr I au fost echivalate cu conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani
In ambele variante aveti dreptul la pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1