Subiect "Pensie anticipata" Deschis de CIOACATA IONEL la data: 05/09/2012 1:10pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: CIOACATA IONEL la data: 05/09/2012 1:10pm
Gen:
Data nasterii:1952
Stagiul de cotizare:40 ani+3,9 gr.II 100%
Alte date:
Intrebare:Avand raspunsul Dvs.ca la acest stagiu de cotizare de 43,9 ani,pot iesi la pensie anticipat fara penalizare,eu am o mica nelamurire:
Am citit un raspuns dat altui solicitant pe acest forum,ca o iesire la pensie la limita de varsta este mai avantajoasa decat o iesire la pensie anticipata dar fara penalizare(avand depasiti cei 43 ani prevazuti de lege)
Va rog sa ma lamuriti Dvs care este acel avantaj.
As pierde eu la calculul iesirii la pensie anticipata fara penalizare ceva sau nu ?
Va multumesc !
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/10/2012 7:26am
Probabil in acel raspuns am dat si astfel de explicatie.
Aceste diferente sunt:
-La calculul pensiei anticipate, nediminuata, spre deosebire de pensia pentru limita de varsta nu se iau in calcul stagiile asimilate pentru studii universitare, stagiul militar si perioada cat se beneficiaza de pensie de invaliditate.
- Beneficiarii de pensie anticipata nu pot cumula pensia cu veniturile din salarii daca se angajaza cu contract de munca
- Pe perioada angajarii cu contract de munca pensia anticipata se suspenda iar recalcularea pensiei pentru stagiile lucrate pe perioada suspendarii pensiei se poate face numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1