Subiect "Pensie anticipata si pensie la limita de varsta" Deschis de Botea Jenica la data: 05/10/2012 3:59pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata si pensie la limita de varsta
Scris de: Botea Jenica la data: 05/10/2012 3:59pm
Gen: F
Data nasterii: 18.06.1955
Stagiul de cotizare: 36 de ani de munca
Alte date: Asistenta medicala principala Balneo- Fizioterapie
Intrebare: Am dreptul de grupa speciala?Daca da,ce grad?
Re: Pensie anticipata si pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 05/11/2012 6:37am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 18 iulie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna.
Incadrarea in grupa de munca nu poate fi confirmata de noi ci pentru aceasta angajatorul la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca o documentatie cu toate determinarile si aprobarile necesare pe care urma sa o depuna la Casa de pensii.
Deci pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat in una din grupele de munca trebuie sa va adresati angajatorului la care ati lucrat acel stagiu sa va informeze daca a intocmit documentatia necesara.
Scris de: Botea Jenica la data: 05/12/2012 5:21pm
la pensie :
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 18 iulie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna.
Incadrarea in grupa de munca nu poate fi confirmata de noi ci pentru aceasta angajatorul la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca o documentatie cu toate determinarile si aprobarile necesare pe care urma sa o depuna la Casa de pensii.
Deci pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat in una din grupele de munca trebuie sa va adresati angajatorului la care ati lucrat acel stagiu sa va informeze daca a intocmit documentatia necesara.

Multumesc frumos!Dar problema mea este mai complicata.De ce?Angajatorul ,desi sunt o asistenta de nota 10.. am lucrat 3 ani Balneo-Bradet apoi explorari Carol Davila Bucuresti, iar din 1986 lucrez pe Balneo fizioterapie in Pitesti,imi tot propune sa ma pensionez ,dar grupa nu avem, nu ne-a aparat nimeni.Apoi mi s-a propus somaj cand eu mai am cativa ani pana la pensionare.Ce ma sfatuiti? Va multumesc!
Scris de: Botea Jenica la data: 05/12/2012 5:40pm
la pensie :

Multumesc frumos!Dar problema mea este mai complicata.De ce?Angajatorul ,desi sunt o asistenta de nota 10.. am lucrat 3 ani Balneo-Bradet apoi explorari Carol Davila Bucuresti, iar din 1986 lucrez pe Balneo fizioterapie in Pitesti,imi tot propune sa ma pensionez ,dar grupa nu avem, nu ne-a aparat nimeni.Apoi mi s-a propus somaj cand eu mai am cativa ani pana la pensionare.Ce ma sfatuiti? Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 05/15/2012 6:43am
Ne pare rau dar noi nu putem da sfaturi ci va putem informa cu prevederile legale iar hotararea trebuie sa o luati dv .
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de la data obtinerii acestei pensii pana la varsta standard de pensionare.
Astfel daca cereti pensie anticipata partiala in 18 mai 2012 anticiparea este de 38 de luni iar diminuarea de 28,5 %.
Daca acceptati trecerea in somaj pe perioada somajului primiti o indemnizatie de somaj, pe aceasta perioada se considera stagiu de cotizare asimilat si se ia in calculul punctajului pensiei in loc de salariu indemnizatia de somaj. In plus daca perioada de somaj este de 1 an si dupa aceasta perioada cereti pensie anticipata partiala, adica in 18 mai 2013 anticiparea este de 26 de luni iar diminuarea de 19,5 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1