Subiect "drepturile de autor" Deschis de Antonia la data: 05/11/2012 8:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
drepturile de autor
Scris de: Antonia la data: 05/11/2012 8:07am
Gen:F
Data nasterii:20 MAI 1957
Stagiul de cotizare: 37 DE ANI
Alte date:17 ani, 10 luni, 20 zile, in grupa a II-a de munca
Intrebare:Ultimii 20 de ani (1992-2012) i-am lucrat in presa scrisa si am fost platita, atat pe carte de munca, cat si pe drepturi de autor.Se iau in considerare, la pensie, activitatea mea pe drepturi de autor?
Re: drepturile de autor
Scris de: la pensie la data: 05/12/2012 7:31am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 20 februarie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 17 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 4 ani si 3 luni care se adauga la stagiu de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 3 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate cu grupa conditii deosebite si pentru un stagiu de cotizare in aceasta grupa de 17 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare de 3 ani si 6 luni si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 3 luni adica in 20 august 2014.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, la varsta de 55 ani si 9 luni adica in 20 februarie 2013.
Baza de calcul a punctajului pensiei este explicata, in detaliu, de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In rezumat se pot spune :
- Intra in calcul sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale.
- Pentru a fi introduse in calcul sume castigate inainte de aprilie 2001, care nu sunt inscrise in carnetul de munca, trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator cu mentiunea ca pentru ele s-a platit contributie de asigurari sociale.
- Pentru sumele castigate incepand cu aprilie 2001 pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale nu trebuie sa prezentati adeverinta deoarece acestea au fost transmise pe cale electronica la Casa de pensii si se afla in arhiva acesteia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1