Subiect "recalculare pensie limita de varsta" Deschis de gina la data: 06/04/2012 10:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie limita de varsta
Scris de: gina la data: 06/04/2012 10:03am
Gen:M
Data nasterii:01/01/1950
Stagiul de cotizare:32 ANI , 4 LUNI SI 26 ZILE
Alte date: SECTOR DE STAT IN GRUPA I 20 ANI,O LUNI SI 6 ZILE
IN GRUPA II 5 LUNI SI 12 ZILE,CONDITII NORMALE 17 LUNI SI 17 ZILE,SECTOR AGRICOL ,STAGIU ASIMILAT 1 AN 3 LUNI SI 21 ZILE
STAGIU AFERENT GRUPEI I SI II 10 ANI.
Intrebare: DACA CALCULUL INTRODUS ESTE CORECT , DEOARECE IN DECIZIE PERIOADA DE UCENICIE NU A FOST LUATA IN CALCUL SI NICI SPORURILE DE CONDITII GRELE , NOCIVE,MPERICULOASE, CONDITII DEOSEBIOTE,SPORUL IN REGIM DE TUMUS,INDEMNIZATIA DE PARCURS,SPORUL ORELOR FESTIVE,SPOR DE NOAPTE.
Re: recalculare pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 06/05/2012 9:11am
Ne pare rau ca raspunsul nostru la prima intrebare este ca datele introduse in cele doua programe si rezultatele sunt gresite. Vom incerca sa va semnalam cele mai mari erori facute de dv si in acelasi timp va sfatuim sa reluati calculul pensiei dupa ce va informati ceva mai mult in aceasta privinta.
1. Ati deschis doua programe si in ambele programe ati completat gresit cu “da” caseta “25 ani in conditii speciale. Dv aveti 20 ani in gr I si in cazul cand acest stagiu se echivaleaza cu conditii speciale aveti 20 ani in conditii speciale nu 25 ani.
2 In unul din programe ati introdus in coloana “Sporuri” in “suma fixa” suma intre salariul tarifar si sporurile in %. In aceasta coloana se introduc numai sporurile acordate in suma fixa.
3 In ambele programe aveti greseli in introducerea sporurilor in %. Nu avem elementele pentru a va indica sporurile corecte.
In aceasta privinta va putem indica urmatoarele:
- In perioada ianuarie 1970 martie 1992 se acorda automat un spor de vechime asa cum explicam pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
- In baza de calcul a pensiei in perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 intra numai sporurile cu caracter permanent printre care intra si urmatoarele sporuri exemplificate de dv : sporuri pentru conditiile de munca grele, nocive, periculoase, deosebite si sporul pentru orele de noapte.
Cititi amanunte pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1