Subiect "calcularea iesirii nla pensie" Deschis de Mihaela Tunaru la data: 09/11/2012 12:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcularea iesirii nla pensie
Scris de: Mihaela Tunaru la data: 09/11/2012 12:49pm
Gen:F
Data nasterii:01.04.1956
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:am 3(trei)nasteri
din 2009am gradul 3 de handicap,si din august 2012 gradul 2 de handicap
lucrez din 1976 ca invatatoare,si nu am intrerupt decat pentru cresterea copiilor
Intrebare:cand ma pot legal pensiona?
Re: calcularea iesirii nla pensie
Scris de: la pensie la data: 09/13/2012 3:05am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 01 septembrie 2016, la varsta standard de pensionare de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Inainte de 01 aprilie 2001 se lua in calcul la stagiul de cotizare numai concediul pentru maternitate (pre si post natal) nu si perioada de intrerupere activitatii pentru crestere copii
Daca in prezent aveti stagiul de cotizare de 30 ani si 5 luni aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea pensiei anticipate partiale depinde de numarul de luni de anticipare si poate fi calculata pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/anticipata2.php
De exemplu daca va pensionati acum diminuarea este de 36%.
Pentru perioadele cat ati avut certificate de handicap nu vi se acorda reducerea varstei de pensionare deoarece aceasta se acorda numai in cazul cand exista certificat de handicap anterior inceperii activitatii.
Acttuala lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru un anumit numar de nasteri
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1