Subiect "cand pot iesi la pensie?" Deschis de BACIU ION la data: 09/12/2012 5:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot iesi la pensie?
Scris de: BACIU ION la data: 09/12/2012 5:05am
Gen: M
Data nasterii:17.08.1953
Stagiul de cotizare:31 ANI
Alte date: DIN data de 01.03.2007 sunt pensionat pe caz de boala gradul 3.
Intrebare: eu pot iesi la pensie anticipat tinand cont ca anul care vine fac 60 ani, la mine se ia in calcul reducerea de 5 ani, pensia de boala se pune la stagiul de cotizare, cum se calculeaza.
Sau daca dupa 60 ani imi poate da nerevizuibil. Am auzit ca daca nu ai 35 ani de munca nu iti da revizuibil dupa 60 ani.
Cum este legea, ajutati-ma si pe mine cu un raspuns.
toata stima
ion baciu
Re: cand pot iesi la pensie?
Scris de: Ince Anuţa la data: 09/13/2012 6:27am
Gen: F
Data nasterii: 12 martie 1957
Stagiul de cotizare: 30 ani si 8 luni
Alte date: angajata din 15 sept.1980, de prof. ing agronom, pana in 1 aug. 1985 am lucrat in productie (sef ferma cultura mare), 1 aug 1985 - decembrie 2005 cercetare agricola in Delta Dunarii.
Intrebare: Cati ani trec la poyitia 5 "lucrat in conditii deosebite (sau grupa a II-a echivalenta"?
Scris de: la pensie la data: 09/13/2012 6:41am
Pentru Baciu Ion
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 17 august 2018, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La varsta de 60 ani nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala si nici de pensie de invaliditate nerevizuibila pentruca pentru ambele se cere sa aveti stagiul de cotizare de 35 ani fara a fi luat in calcul stagiul asimilat pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Stagiul asimilat pentru perioada cat ati avut pensie de invaliditate se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta de care veti beneficia la 65 ani.
Scris de: la pensie la data: 09/14/2012 10:41am
Pentru Ince Anuta
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 12 noiembrie 2017, la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 %, la varsta de 55 ani si 8 luni adica in 12 noiembrie 2012.
Stagiul in grupele de munca nu poate fi stabilit de catre noi dupa datele furnizate
Pentru incadrarea locurilor de munca in grupele de munca angajatorii trebuiau sa intocmeasca o documentatie cu avizele necesare care in final era depusa la Casa de pensii.
In concluzie pentru a afla stagiul dv in grupele de munca trebuie sa va adresati angajatorilor la care ati lucrat si daca locul dv de munca fost incadrat in o grupa superioara de munca cereti o adeverinta de la angajator.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1