Subiect "formular'' stagiu de cotizare''" Deschis de popescu la data: 10/30/2012 12:05pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
formular'' stagiu de cotizare''
Scris de: popescu la data: 10/30/2012 12:05pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:

Alte date:
Intrebare:Daca formularul eliberat de casa de pensii Bucuresti cu ''stagiul de cotizare''( exemplarul original,deci cu stampila casei de pensii), reprezinta un act oficial, deoarece sint inscrise salariile brute din 2001-prezent, precum si conditiile de munca( ex. conditii speciale), pt. iesirea la pensie mai este ceruta si adeverinta pt. aceeasi perioada de la angajator.Mentionez ca practica nu este unitara pt. toate sectoarele capitalei ( unele daca depui stagiul de cotizare in original -eliberat culmea tot de casa de pensii, lucru ce poate fi vizualizat de fiecare salariat al tuturor caselor de pensii din Bucuresti- functie de codul numeric personal respectiv, ti se mai cere si adeverinta de la angajator - mentionez pt aceeasi perioada 2001-prezent) Intrebare:'' cum este legal sa fie tratat fiecare viitor pensionar?'', sa prezinte doua acte originale care dovedesc acelasi lucru sau e suficient ''stagiul de cotizare ''in original, eliberat chiar de casa de pensii a municipiului ?Daca nu se stie de catre toata lumea , primul formular eliberat intr-un an calendaristic este eliberat -GRATUIT , la cererea solicitantului.Va multumesc anticipat .
Re: formular'' stagiu de cotizare''
Scris de: la pensie la data: 10/31/2012 6:01am
Logica dv este corecta, pentru stagiile in grupele superioare de munca dupa aprilie 2001 nu ar mai trebui sa vi se ceara adeverinta.
Veti fi probabil surprins dar noi credem ca functionarii care va cer adeverinta chiar daca in arhiva electronica a casei de pensii este inregistrat stagiul in grupele superioare de munca au justificare legala.
Explicatia noastra este urmatoarea :
- Informatia ca stagiul se afla in o grupa superioara de munca este luata dupa procentul de CAS platit de angajator si pentru aceasta operatie financiara nu este specificat numele persoanei care isi asuma responsabilitatea verificarii corectitudinii incadrarii locului de munca in grupa superioara de munca.
- In adeverinta eliberata de angajator este specificata si persoana si faptul ca prin semnatura isi asuma responsabilitatile privind corectitudinea inscrisurilor din adeverinta (ne referim la adeverintele eliberate conform modelului actual).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1