Subiect "pensie partial anticipata" Deschis de Andrei Serbanescu la data: 10/31/2012 1:16pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie partial anticipata
Scris de: Andrei Serbanescu la data: 10/31/2012 1:16pm
Gen:B
Data nasterii:17.05.1952
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pt raspuns. Mai am o intrebare:In cazul pensionarii anticipate partial, de cand intra in vigoare penalizarea si incepand cu ce data se incaseaza prima pensie? De la data depunerii dosarului sau de la data aparitiei deciziei de pensionare? In primul caz, cu se justifica cumulul pensie+salariu, avand in vedere ca cel pensionat anticipat nu mai are dreptul la angajare sau alta forma de retributie?
Multumesc
Re: pensie partial anticipata
Scris de: la pensie la data: 11/01/2012 8:19am
In cazul pensionarii cu pensie anticipata sau anticipata partiala dosarul de pensionare nu trebuie sa contina si dovada incetarii activitatii care poate fi depusa ulterior la aparitia deciziei de pensionare sau si dupa aceasta data.
Pensia anticipata partiala sau anticipata se calculeaza si se acorda de la data depunerii dosarului dar se introduce in plata de la data depunerii dovezii de incetare a activitatii.
In aceste conditii se disting doua situatii si anume :
- Daca la depunerea dosarului de pensionare se depune si dovada incetarii activitatii atunci pensia se acorda si se si introduce in plata de la data depunerii dosarului si a dovezii de incetare a activitatii.
- Daca la data depunerii dosarului nu se depune dovada incetarii activitatii atunci pensia se acorda de la data depunerii dosarului si se introduce in plata de la data incetarii activitatii. In perioada intre data depunerii dosarului si data depunerii dovezii de incetare a activitatii pensia este suspendata si prin aceasta se rezolva problema cumulului pensiei cu salariu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1