Subiect "Pensie" Deschis de Alexandru la data: 04/09/2013 9:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Alexandru la data: 04/09/2013 9:54am
Gen:M
Data nasterii:08/10/1956
Stagiul de cotizare:va scriu in numele fratelui meu(10.11.1975 inceput activitatea si pana in prezent,stagiul militar satisfacut, facultate absolvita la zi(4 ani) si a lucrat 9 ani si 2 luni in grupa a II-a de munca-100%, inainte de 1987)
Alte date:din 25.02.2008 pana in prezent cumuleaza 6 contracte cu timp partial pe perioada nedeterminata a cate 2 ore/zi.De ce adeverinte are nevoie pentru completarea dosarului?
Intrebare:in ce conditii se poate pensiona anticipat ?
Cu multumiri anticipate si respect pentru profesionalismul dumneavoastra...
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 04/10/2013 4:53am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 08 octombrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru un stagiul de 9 ani in gr II beneficiaza de un spor de vechime de 2 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
Pentru stagiul de 9 ani in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani si 6 luni adica in 08 aprilie 2020.
Are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 31,50 %, la varsta de 60 ani adica 08 octombrie 2016 daca atunci are stagiul total de cotizare sub 43 ani fara a lua in calcul stagiile asimilate pentru stagiul militar si studii universitare sau dupa aceasta data pensie anticipata nediminuata atunci cand realizeaza acest stagiu de cotizare.
Pentru perioada anterioara lui aprilie 2001 trebuie sa depuna la dosarul pensiei :
- Adeverinta pentru stagiul de cotizare in gr II de munca.
- Adeverinta cu sporuri cu caracter permanent de care a beneficiat si care nu sunt incluse in salariile inscrise in carnetul de munca. Sporul de vechime inainte de aprilie 1992 nu se include in aceste adeverinte deoarece se calculeaza automat.
Pentru perioada dupa martie 2001 nu trebuie sa depuna nicio adeverinta deoarece toate datele se afla in arhiva electronica a Casei de pensii.
In aceasta privinta cititi detalii in pagina de la adrtesa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1