Subiect "spor nevalorificat" Deschis de leonard la data: 04/24/2013 12:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
spor nevalorificat
Scris de: leonard la data: 04/24/2013 12:34pm
Gen:masculin
Data nasterii:oct 1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: la calculul pensiei casa de pensii a refuzat sa-mi ia in considerare unul din sporurile de care am beneficiat in anii 90. Este vorba despre sporul de tura despre care angajatorul precizeaza in adeverinta eliberata urmatoarele
1. "din datele existente in arhiva unitatii, privitoare la drepturile salariale, s-au gasit urmatoarele sume ( exprimate in lei) pentru munca prestata in timpul programului normal de lucru desfasurat in ture, sambata si duminica."
2. "Acest spor a fost acordat in baza Contractelor Colective de Munca incheiate la nivelul
Romtelecom."
Casa de pensii nu il ia in considerare pe motiv ca :
" nu este spor cu caracter permanent prevazut in anexa 15 din HG 527/2011.
Pentru acest spor s-a datorat si s-a virat contributia de asigurari sociale si totodata sporul de tura se incadreaza perfect in sporurile numite la pct IV din anexa 15 din HG 527/2011: " Alte sporuri acordate de către ministerele de resort, conform prevederilor actelor normative în vigoare în diverse perioade, evidenţiate împreună cu salariile aferente în statele de plată şi pentru care s-a datorat şi s-a virat contribuţia de asigurări sociale."
Neluind in calcul acest spor Casa de pensii a comis un abuz? Daca da, cum pot ataca decizia lor?
Re: spor nevalorificat
Scris de: la pensie la data: 04/25/2013 7:19am
Si opinia noastra este ca acest spor nu are caracter permanent deoarece acesta a depins de numarul de ore lucrate in fiecare luna, sambata si duminica, care fiind diferit de la o luna la alta si suma primita era diferita de la o luna la alta.
Acest spor, acordat pentru zilele de repaus saptamanal lucrate, a fost acordat si la alte intreprinderi cu lucrul in foc continuu fara a fi luat in calculul pensiei.
Aveti dreptate ca pentru aceste sume intreprinderea a platit contributie de asigurari sociale deoarece a platit pentru intreg fondul de salarii adica si pentru prime si pentru plata orelor suplimentare etc care deasemeni nu intra in calculul pensiei. Acest argument este valabil numai in cazul cand plata CAS-ului se face individual pe fiecare angajat.
Insa aceasta este numai opinia noastra si daca o considerati gresita urmati modul de contestare etapizat astfel :
- Contestatie la Comisia Centrala de Contestatii
- Deschiderea unei actiuni in justitie care se incepe la Tribunal si poate fi continuata pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Sansele de a avea castig de cauza nu sunt nule pentruca au fost cel putin doua actiuni asemanatoare de reusita pentru sumele castigate in acord care deasemeni sunt excluse in anexa 15 la HG 527/2011.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1