Subiect "pensie limita" Deschis de marian la data: 05/09/2013 9:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita
Scris de: marian la data: 05/09/2013 9:14am
Gen:masculin
Data nasterii:1950
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:De 8 ani sunt la pensie pentru boala.As vrea sa stiu daca perioada de pensie de boala este considerata vechime si se ia in calcul la pensia pentru limita de varsta.Si daca dupa implinirea varstei de 60 ani va mai trebui sa merg la revizuire medicala
Re: pensie limita
Scris de: cretu adriana la data: 05/09/2013 11:42am
Gen:
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:ce pensie voi avea?
Re: pensie limita
Scris de: la pensie la data: 05/10/2013 12:24am
Pentru Marian
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate este considerata stagiu de cotizare asimilat si se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta cu pensia primita in loc de salariu.
Aveti deja peste 60 ani si mergeti in continuare la comisia de expertiza deoarece pentru a fi scutit de aceas ta trebuie sa mai aveti si stagiul complet de cotizare adica 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Re: pensie limita
Scris de: la pensie la data: 05/10/2013 12:30am
Pentru Cretu Adriana
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea pensiei depinde de data la care o cereti.
Nu va putem aprecia valoarea pensiei deoarece aceasta depinde de salariile (veniturile) obtinute de dv pe toata perioada lucrata.
Pensia poate fi calculata de dv daca aveti datele necesare si utilizati programul de calcul gratuit de pe site-ul nostru.
Inainte de utilizarea programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
Programul calculeaza pensia nediminuata dupa care faceti dv diminuiarea daca vreti sa calculati pensie anticipata partiala. Daca aveti dificultati la utilizarea programului reveniti si va vom ajuta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1