Gen:M
Data nasterii:22.08.1948
Stagiul de cotizare:43 ani + 9 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua. In perioada anilor 1996-2001 am activat (pe linga serviciul pe care-l aveam la stat) si in cadrul firmei S.C. Travers Import-Export SRL din orasul Tg.Mures cu Contract civil de prestari servicii, ca distribuitor de marfuri. Pentru ca din febr.2013 am iesit la pensie la limita de varsta, m-am adresat firmei amintite mai sus, ptru a-mi elibera o adeverinta de venit necesara la calculul pensiei. Intre timp aceasta firma s-a desfiintat, iar patronul acestei firme mi-a spus ca nu a pastrat (asa cum prevede legea arhivarii documentelor) statele de plata din perioada anilor 1996-2001, dar ma sfatuieste sa ma adresez Casei judetene de pensii Mures in acest sens intru-cit firma a facut raportari periodice catre ei(in perioada cind era activa). Ceeace am si facut. Astazi (16.09.2013) am primit raspunsul acestei Case de pensii (Mures) in care mi se aduce la cunostinta ca responsabilitatea eliberarii documentului solicitat revine unitatii angajatoare, institutia neavand competente legale ptru emiterea unor asemenea Adeverinte. Ma aflu in situatia de a pierde aceasta perioada lucrata ? Ce ma sfatuiti sa fac ?